Είστε εδώ
Home > FAQ media > Προβολή και στα σουηδικά ΜΜΕ! Άρθρο στην Journalisten για τις καταγγελίες Βαξεβάνη!

Προβολή και στα σουηδικά ΜΜΕ! Άρθρο στην Journalisten για τις καταγγελίες Βαξεβάνη!

Μέχρι και στα σουηδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφτασαν οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

«Η Εισαγγελία στην Αθήνα ζήτησε έρευνα για τις απειλές θανάτου που ανέφερε πρόσφατα ο ερευνητής-δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης» αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα της Ένωσης Δημοσιογράφων της Σουηδίας «Journalisten».

Η εφημερίδα σημειώνει συγκεκριμένα:

«Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του ερευνητή-δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στην Αθήνα, ο Κώστας Βαξέβανης, δημοσιογράφος, συντάκτης και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Documento, βγήκε την Παρασκευή το βράδυ και είπε ότι τον πληροφόρησαν ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου για τον ίδιο αλλά και για συνάδελφό του».

Αναφέρεται μάλιστα και στο κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη το οποίο δημοσιεύτηκε στο documentonews.gr παραθέτοντας και link στα αγγλικά από το koutipandoras.gr.

Το άρθρο προσθέτει πως όπως και ο Γιώργος Καραϊβάζ, το Documento έχει αναφερθεί στο οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά στην ελληνική αστυνομία.

Το άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου (πριν τη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη) σημειώνει επίσης πως ο Κώστας Βαξεβάνης προστατεύεται πλέον από την αστυνομία και συμπληρώνει ότι η Εισαγγελία της Αθήνας αποφάσισε να ερευνήσει εάν οι πληροφορίες του Βαξεβάνη είναι σωστές και να προσπαθήσει να εντοπίσει υπόπτους.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

fifteen − thirteen =

Top