Είστε εδώ

Όταν τα γνωστά sites και η ΝΔ φώναζαν για νέο “πακέτο”, το the FAQ είπε την αλήθεια!Μέτρα “ρεζέρβα”, αλλά μετά την αξιολόγηση και το χρέος, και εάν … χρειαστούν, λέει το Μαξίμου!

Ως συνήθως το πρωί , το παράκαναν, για άλλη μια φορά στην παραπληροφόρηση, την παρερμηνεία της είδησης, την έμμεση αλλά και ύπουλη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόκληση πανικού στους αναγνώστες. Κυρίως όμως στη γνωστή τους μέθοδο, της παρουσίασης ενός μόνο τμήματος της είδησης, ακολουθώντας το Μακιαβέλιο δόγμα, ότι ” η μισή αλήθεια είναι … αποπτελεσματικότερη από το μεγαλύτερο ψέμμα…”! Νίκος Χατζηνικολάου στον Real fm, Νίκος Ευαγγελάτος στο Newsit, οι πρωινές εκπομπές ενημέρωσης στο Mega και τον ΣΚΑΙ, μιλούσαν με σιγουριά για νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,5 δις και μάλιστα έκαναν και τον υπολογισμό της επιβάρυνσης στον κάθε πολίτη, δημιουργώντας νέο κλίμα σύγχυσης και αγανάκτησης. Το the faq έσπευσε μόνο πρώτο το πρωί, να διευκρινίσει το αυτονόητο για όποιον είχε κάνει τον κόπο να διασταυρώσει την είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτή η νέα πρόβλεψη εξτρά μέτρων, αφορά “μέτρα-ρεζέρβα” για το 2018, εάν και εφόσον εκτιμηθεί ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος του συμφωνημένου πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% το 2018! Μέχρι τότε όμως προηγείται η, άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης τώρα και η συζήτηση για την επαναρύθμιση του χρέους αμέσως μετά. Μόνο και μόνον, τότε, όπως περιγράφεται ρητά και στο κείμενο της συμφωνίας, ισχύει και η δέσμευση της χώρας για πλεόνασμα 3,5% το 2018.
Κύκλοι λοιπόν της κυβέρνησης με σημείωμα το απόγευμα ενημέρωσαν ότι, ” μόνον εφόσον πρώτα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αφού ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, τότε και μόνο τότε, θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε αυτή και οποιαδήποτε συζήτηση για τυχόν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. “
Οι ίδιοι κύκλοι διατυπώνουν τον σκεπτικισμό και προβληματισμό τους για τις θέσεις του ΔΝΤ επικεντρώνοντας την κριτική τους στα σημεία:
Η συζήτηση για το τι θα γίνει εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι στον αέρα διότι μέχρι σήμερα οι προβλέψεις του Ταμείου δεν επιβεβαιώθηκαν και άρα το πιθανότερο είναι το αυτό να επαναληφθεί για μια ακόμη φορά.
Τα στοιχεία της οικονομίας είναι καλύτερα από αυτά που αναμένονταν
Η κίνηση Ντράγκι να συμπεριλάβει τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αναμένεται να δώσει ανάσα στον δανεισμό των τραπεζών και θα ενισχύσει την ρευστότητα της οικονομίας
Τα επόμενα 24ωρα δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Eurostat και αναμένεται και τα στοιχεία αυτά να αποτυπώνουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *