Είστε εδώ

Ονόματα “σοκ” δημοσιογράφων, πολιτικών και ιστοσελίδων, στους διαλόγους των εκβιαστών.Το χρονικό

Σύμφωνα με το Διαβιβαστικό της Ασφάλειας που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση σημαντικό ρόλο στην εξάρθρωση της «εγκληματικής οργάνωσης» έπαιξε η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του Διευθύνοντος Συμβούλου κρατικής εταιρείας, στην θέση της οποίας είχε περάσει σε παλιότερη περίοδο και υπό προηγούμενη Διοίκηση ο Παναγιώτης Μουσσάς.
Η συγκεκριμένη στις 11 Φλεβάρη κατήγγειλε ότι στις 4 του ίδιου μήνα, συναντήθηκε σε καφετέρια με τον κατηγορούμενο δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά ο οποίος «απαίτησε από εκείνη να δώσει χρήματα στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, για να μη γράφει αρνητικά σχόλια για την συγκεκριμένη ΔΕΚΟ», απειλώντας την ως εξής:
«Πρόσεχε. Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying».
Αργότερα τους συνάντησε και ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου, διευθυντής της ιστοσελίδας sofokleous.gr. Μαζί της πρότειναν να συνεργαστούν στον τομέα της διαφήμισης για την Attica Bank και την ΕΥΔΑΠ.
Σε δεύτερη συνάντηση λίγες ημέρες αργότερα, ο Μουσσάς φέρεται να την προειδοποίησε ότι πρέπει να είναι προσεκτική γιατί την έχουν στοχοποιήσει από τη ΝΔ σε διάφορους «μιντιακούς κύκλους» διαδίδοντας συκοφαντικά μυθεύματα εξαιτίας της θέσης της.
Της ανέφερε ότι παρακολουθούν την προσωπική της ζωή και τα τηλέφωνά της ενώ προέβησαν και σε προσωπικές απειλές λέγοντας «έχεις ένα παιδί. Να προσέχεις και να σκεφτείς και το παιδί σου».
Στην ίδια συνάντηση απαίτησε ξανά να δώσει χρήματα στο Μαυρίκο για να μην γράφει αρνητικά σχόλια στην εφημερίδα «Ακρόπολη». Στις 9 Φλεβάρη με αφορμή κάποιο αρνητικό δημοσίευμα ο Μουσσάς φέρεται να απαίτησε εκβιαστικά 10.000 ευρώ για την προβολή του Οργανισμού για λογαριασμό του Χρήστου Φράγκου και άλλες 10.000 ευρώ για τον Π. Μαυρίκο.
Σημειώνεται ότι ο Μουσσάς είχε διατελέσει στη θέση που κατέχει τώρα η γυναίκα-στέλεχος της ΔΕΚΟ και γνώριζε τα χρηματικά ποσά του προϋπολογισμού της ΔΕΚΟ για την προβολή.
Μετά από αυτή την κατάθεση του υψηλόβαθμου στελέχους όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε η άρση απορρήτου και η καταγραφή της δραστηριότητας των τριών εμπλεκόμενων.
Στις 12 Φλεβάρη συναντήθηκε εκ νέου με τον Μουσσά στο Φλοίσβο αλλά αυτή τη φορά η συνάντησή ηχογραφήθηκε. Από τη συνομιλία φάνηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι βασικό όπλο της ομάδας φέρεται να είναι ο Μαυρίκος ο οποίος μέσω της εφημερίδας του και των δύο ιστοσελίδων του θα δημοσίευε θετικά ή αρνητικά άρθρα, τόσο για την ΔΕΚΟ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ως προς την επικείμενη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών.
Όταν το στέλεχος της ΔΕΚΟ τον ρώτησε τί θα συνέβαινε αν δεν έδινε τα χρήματα στο Μαυρίκο, ο Μουσσάς της απάντησε: «Άμα δεν του δώσουμε θα έχουμε πρόβλημα, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα δεν είναι ότι του δίνεις, είναι ότι τον χρησιμοποιούμε». Επίσης, της ανέφερε πως ο ίδιος έχει πολλούς ισχυρούς φίλους και στη μέρα και στη νύχτα, υποστηρίζοντας όμως ότι μπορούν να την προστατεύσουν.
Στη συνέχεια φέρεται να της ζήτησε να εγκρίνει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ από τη ΔΕΚΟ που συνεργάζεται για τον Μαυρίκο και της είπε ότι από τη συνεργασία τους θα αποκόμιζαν σε μηνιαία βάση περίπου πεντακόσιες με πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (20.000 ευρώ από ΕΥΔΑΠ, 80.000 ευρώ από ΕΛΠΕ, 80.000 ευρώ από ΔΕΗ, 100.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και άλλα ποσά από διάφορες εταιρίες).
Στη συνέχεια φέρεται να της είπε ότι χειρίζεται κάποια sites όπως θέλει αυτός ανεβοκατεβάζοντας άρθρα και της ανέφερε ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι διαχειριστές τους. ( Τα ονόματα είναι στη διάθεση του the faq, αλλά δεν αναπαράγονται μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις…)
Παράλληλα, φέρεται να της ζήτησε να μεταφέρει στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, να μεσολαβήσει στην Αttica Bank για υπάλληλο ο οποίος προοριζόταν να αντικαταστήσει ενδεχομένως τον Μουσσά στη θέση που αυτός κατείχε στην τράπεζα λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Με τον άλλο το μ#@$κα τί έγινε που ήταν να έρθει στην τράπεζα; Μίλησες; Να έρθει να παίρνει τα λεφτά του και δεν θέλω… να μην μας απασχολεί. Να μην μας χαλάσει το σύστημα”.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μουσσάς επικοινώνησε με τον … τον ενημέρωσε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από την ΔΕΚΟ και του είπε να γράφει θετικά άρθρα για την κυβέρνηση, τον υπουργό Επικρατείας και υπέρ της νομοθεσίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Αργότερα ο Τσιρογιάννης τον ενημέρωσε ότι έγραψε δύο σελίδες στις εφημερίδες Μπουρλότο, Αξία και Καρφί υπέρ του Ν. Παππά.
Αργότερα, ο Μουσσάς επικοινώνησε με το Μαυρίκο και τον ενημέρωσε ότι στη συνάντηση όλα πήγαν “εντάξει και καλύτερα”.
Επίσης, της ανέφερε ότι έχει μεγάλο δημοσιογραφικό πόλεμο σε βάρος του Β. Μαρινάκη καθώς έχει δημοσιεύσει δικογραφίες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.
Της ανέφερε ότι η Ρένα Δούρου διαχειρίζεται μεγάλα ποσά και η ομάδα θα μπορούσε να εισπράξει και από εκεί χρήματα. Φράγκος και Μουσσάς φέρονται να ανέφεραν ότι θα έκαναν το ίδιο με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: “Η Δούρου μα%$#@α, για να σου δώσει λεφτά, δεν φτάνει να είσαι… και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις”.
Παράλληλα, σχολίασαν ότι για να εισπράξει κανείς χρήματα από την Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Π. Μουσσάς φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ενημέρωση, με σκοπό την επίθεση σε άτομα που είτε ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους είτε επιχειρούν να ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του.
Σε επικοινωνία με γνωστό δημοσιογράφο διευθυντή συστημικής ιστοσελίδας φέρονται να αναφέρθηκαν στις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά και στις φήμες που τις ήθελαν υποψήφιες για τη θέση προέδρου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων., με σκοπό να ελέγξουν με δημοσιεύματα την εκλογή, προς όφελός τους.

Μια σκέψη στο “Ονόματα “σοκ” δημοσιογράφων, πολιτικών και ιστοσελίδων, στους διαλόγους των εκβιαστών.Το χρονικό

  1. ΜΑΦΙΟΖΟΙ. Η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση για τους ανθρώπους της; Γιατί δικοί της είναι. Βρωμιά. ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε έτσι κυνηγώντας τη διαπλοκή κι ας ουρλιάζουν τα κανάλια τα οποία περιμένω ανυπόμονα την ώρα που θα κλείσουν τελείως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *