Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ομολογία ήττας και προεκλογικής ψηφοθορίας! Αφού κατάργησαν το “Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τσίπρα” μετά από 7 μήνες μπάχαλου… ιδρύουν υπουργείο «Μετανάστευσης και Ασύλου» με υπουργό Μηταράκη!

Ομολογία ήττας και προεκλογικής ψηφοθορίας! Αφού κατάργησαν το “Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του Τσίπρα” μετά από 7 μήνες μπάχαλου… ιδρύουν υπουργείο «Μετανάστευσης και Ασύλου» με υπουργό Μηταράκη!

Αφού εκμεταλλευτηκαν στο έπακρο … προεκλογικά τις κορώνες λαϊκισμού οτι “θα έλυναν το προσφυγικό και θα σταματούσαν τις προσφυγικές ροές” και αφού αμεσως μόλις κέρδισαν την εξουσία παραπλανωντας τους πολίτες και επάνω σε αυτό, προχώρησαν – παρά τις φωνές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων να μην το κάνουν – στην πομπώδη κατάργηση του Υπ Μεταναστευτικής Πολιτικής, τώρα μετά από 7 μηνες γενικευμενου μπάχαλου, στις προσφυγικές ροές ( 4,5 χιλ στη Μόρια επί ΣΥΡΙΖΑ – 12,5 χιλ επί ΝΔ ) , ομολογούν την ήττα, την ανευθυνότητα αλλά και την ψηφοθηρία τους προεκλογικά και προχωρούν πλέον στην ιδρυση υπουργείου «Μετανάστευσης και Ασύλου» με υπουργό τον (“δαρμένο” από τους πολίτες προχθές στo δημαρχείο της Χίου) Νότη Μηταράκη !

Την ίδρυση χωριστού υπουργείου «Μετανάστευσης και Ασύλου» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με επικεφαλής τον Νότη Μηταράκη.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Όπως είπε ο κ Πέτσας η ίδρυση του νέου υπουργείου έγινε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναπληρωτής υπουργός στο νέο υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Τις αρμοδιότητες του κυρίου Μηταράκη στο υπουργείο εργασίας αναλαμβάνει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία θα γίνει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συστήσει αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αρμοδιότητες του οποίου με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν όπως αναφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ως υφυπουργός Εργασίας είχε δεχθεί την Κυριακή επίθεση από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο Χίου λόγω της πολιτικής στο μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρεται, ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου, θέλοντας να εισβάλλουν στο κτίριο.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις εξαγγελίες του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη δημιουργία υπερδομής στο νησί.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα επεισόδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, είχε αποφύγει να καταδικάσει την επίθεση κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, υποστηρίζοντας ότι «το ζήτημα είναι βαθιά κοινωνικό και δεν έχει να κάνει με τις θέσεις των κομμάτων».

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή έρχεται και μετά την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

19 − four =

Top