Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ο λόγος τους συμβόλαιο! Μία εβδομάδα αφότου ο Πλεύρης διαβεβαίωνε ότι “δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα” επιβλήθηκε μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη! (vid)

Ο λόγος τους συμβόλαιο! Μία εβδομάδα αφότου ο Πλεύρης διαβεβαίωνε ότι “δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα” επιβλήθηκε μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη! (vid)

Λίρα εκατό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η κυβέρνηση!

Μόλις μία εβδομάδα πριν, στις 22 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας και η αν.Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχαν επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη λόγω των στοιχείων που έδειχναν κλιμάκωση της εικόνας της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του, έπειτα από σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για επιπλέον μέτρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

“Ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε έρθει εδώ προληπτικά, δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή και έχει να κάνει με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων, καθώς και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία. Δεν υπάρχει καμία άλλη κουβέντα, προληπτικά βρισκόμαστε εδώ και ενημερώνουμε”.

Και χρειάστηκαν μόλις μερικές μέρες για να διαψευστούν, για άλλη μία φορά, οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική Προστασία σε Θεσσαλονίκη, όπως και σε Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς, επιβάλλονται μέτρα μίνι lockdown από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του κορονοϊού. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας

Τα μέτρα που θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ ως τις 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι από τις 14 συνολικά περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα, οι 10 είναι σε μίνι lockdown, με τις ΜΕΘ covid να είναι κατειλημμένες κατά 90%, και κατά 69% στην επικράτεια, ενώ είμαστε ακόμα μόλις στην αρχή του φθινοπώρου.

με πληροφορίες από kathimerini.gr, ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top