Είστε εδώ

Νέο “χτύπημα” Κύρτσου: Διεθνείς διαστάσεις στη διαστρέβλωση στοιχείων έρευνας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την ελευθερία του Τύπου

Νέο “καρφί” από τον Γιώργο Κύρτσο στον εγκλωβισμένο πλέον άσχημα στα λάθη του Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο ευρωβουλευτής κατέθεσε ερώτηση  προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα fake news της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος, πλέον, της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων, κατέθεσε επίσημη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διερωτάται πως αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια «ευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία έχει ρίξει την διεθνή αξιολόγηση της χώρας σε ότι αφορά την ελευθερία των ΜΜΕ και χρησιμοποιεί fake news σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί;».

Μάλιστα, παρέθεσε αποσπάσματα από το «άδειασμα» των «Ελληνικών Hoaxes» προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα οποία διαπιστώνουν πως τα ευρήματα της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ελευθερία του τύπου παρουσιάστηκαν διαστρεβλωμένα από τον ίδιο.

Σε ανάρτησή του, νωρίτερα, ο Γιώργος Κύρτσος, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είναι «χειρότερος και πιο πρόχειρος» του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.


Αναλυτικά η ερώτηση:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των fake news.

Τι μέτρα σκέφτεται να πάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να απαντήσει στην ετήσια έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα μετατρέποντας σε fake news έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης;

Σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα η Ελλάδα μετατράπηκε στη χώρα της ΕΕ που περιορίζει περισσότερο την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης.

Θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα δεν αξιολογούν σωστά την κατάσταση. Προβάλλει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υποτίθεται ότι ενισχύει την επιχειρηματολογία της.

Τα ελληνικά Hoaxes, μέλος του international fact checking network, τεκμηριώνουν τα κυβερνητικά fake news τονίζοντας:

Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο “Ελευθερία της έκφρασης κατά το 2021” δεν περιέχει κατάταξη των χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού ως προς την ελευθερία των ΜΜΕ, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Το γράφημα που επικαλούνται προέρχεται από έκθεση του Κέντρου για τον πλουραλισμό των ΜΜΕ και την ελευθερία του Τύπου (CMPF) το 2021, αποτυπώνει την κατάσταση κινδύνου ανά χώρα ως προς τις ατομικές ψηφιακές ιδιότητες και όχι την ελευθερία του Τύπου.

Πως αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία έχει ρίξει την διεθνή αξιολόγηση της χώρας σε ότι αφορά την ελευθερία των ΜΜΕ και χρησιμοποιεί fake news σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί;

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *