Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νέες “βόμβες” Κούλογλου: Η ΝΔ ήξερε από το καλοκαίρι ότι έρχεται η “Novartis” και είχε ασκήσει πιέσεις για κουκούλωμα…

Νέες “βόμβες” Κούλογλου: Η ΝΔ ήξερε από το καλοκαίρι ότι έρχεται η “Novartis” και είχε ασκήσει πιέσεις για κουκούλωμα…

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πιέσει τους ανθρώπους που ερευνούσαν την υπόθεση της Novartis στην Ελλάδα, να σταματήσουν τις έρευνες ή να περιορίσουν τις έρευνες σε σημείο που να μη θίξουν τη Νέα Δημοκρατία -και αυτό σε ανύποπτο χρόνο, όχι τώρα τελευταία» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» και εξήγησε: «Έχουν ασκηθεί πιέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό, μιλάω για το καλοκαίρι του 2017, όταν φαινόταν πλέον ότι αρχίζει και δημιουργείται και στην Ελλάδα ένα κατάλληλο ανακριτικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτά τα συμπεράσματα. Υπήρξαν πιέσεις και εκφοβισμοί ότι “αν έλθουμε εμείς στην εξουσία κ.λπ.”, σε μια περίοδο μάλιστα που εμφανιζόταν κι η ΝΔ να υπερέχει πολύ στις δημοσκοπήσεις, και με αυτόν τον αέρα ασκήθηκαν πιέσεις σε ανθρώπους που ερευνούσαν το θέμα στην Ελλάδα, να μην προχωρήσουν».

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI για την υπόθεση της Novartis, o κ. Κούλογλου είπε: «Παραδέχθηκε ότι ήθελε να καταθέσει ως επιβεβαιωτικός μάρτυρας. Εγώ επιμένω στην πληροφορία που είχα, υπάρχει άλλωστε και μέσα στη δικογραφία […] Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι ο κ. Σαλμάς παραδέχεται -ανεξάρτητα αν λέει ότι δεν διαπραγματεύτηκε αν θα είναι προστατευόμενος μάρτυρας ή αν θα είναι μάρτυρας απλώς- ότι αυτό έγινε το 2015, κι αυτό δείχνει ότι το σκάνδαλο και η διερεύνηση του σκανδάλου και η ανακίνηση του σκανδάλου έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτό καταρρίπτει τη θεωρία της αντιπολίτευσης -ιδίως της ΝΔ- ότι όλο αυτό είναι μία σκευωρία που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Αποδεικνύεται πλέον», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «ότι εδώ οι βασικοί γνώστες της κατάστασης έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό τις κινήσεις τους και μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Σαλμάς».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση που έκανε πως ξαφνικά έπεσε από τα σύννεφα, γιατί ήλθε ένα σκάνδαλο από τον ουρανό, το οποίο έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα έχει κάνει κινήσεις, έχει πιέσει ανθρώπους που ερευνούσαν αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα» επισήμανε.

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε και σε «άλλα περιστατικά, π.χ. ότι την ίδια μέρα σπάνε το αυτοκίνητο ενός προστατευόμενου μάρτυρα, και την ίδια μέρα σπάνε και το αυτοκίνητο μίας δημοσιογράφου η οποία ερευνά την υπόθεση», ενώ υπάρχει επίσης «ο περίεργος θάνατος του Μαυρίκου, ο οποίος εμφανίζεται να κάνει στο σκάνδαλο Novartis ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ο οποίος κατά έναν περίεργο τρόπο πεθαίνει, καίγεται ξαφνικά στην Αττική Οδό επειδή παίρνει φωτιά η Πόρσε».

«Υπάρχουν κάποια στοιχεία», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής, «τα οποία εδραιώνουν την πεποίθηση ότι αυτοί οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος έπρεπε να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες, έπρεπε να προφυλαχθεί η ανωνυμία τους, γιατί διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν πάρα πολύ μεγάλους κινδύνους και μεγάλες πιέσεις, γι αυτό είναι απαράδεκτο, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, εδώ να τους αποκαλούμε κουκουλοφόρους».

Σχολιάζοντας τη χρονική σύνδεση, που επιχειρήθηκε από την αντιπολίτευση, σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis και τα συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Κούλογλου παρατήρησε ότι «κάποιοι που ξέρανε ότι έρχεται “τσουνάμι” κρύφτηκαν πίσω από το “Μακεδονικό”, γιατί η πατριδοκαπηλία είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε ενόχου».

Πηγή: ΑΠΕ=ΜΠΕ

One thought on “Νέες “βόμβες” Κούλογλου: Η ΝΔ ήξερε από το καλοκαίρι ότι έρχεται η “Novartis” και είχε ασκήσει πιέσεις για κουκούλωμα…

  1. Ακριβώς!Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Ευρωβουλευτή του Σύριζα δένουνόλα όσα προηγήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Τώρα εξηγούνται οι προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίξει την κυβέρνηση με υλικά από το παρελθό πχ η προσπάθεια να δημιουργήσουν θέμα τύπου μίζας και οικονομικό σκανδάλου με οβίδες και άλλο στρατιωτικό υλικό προς πώληση στη Σαουδική Αραβία κάτι το οποίο γινόταν ανοιχτά και έμεινε στην πρόθεση και το οποίο πάλι στήθηκε από συνεργάτη δικό τους. Και θέλησαν να καλύψουν δικά τους οικονομικό σκάνδαλο τεράστιο με πρόθεση δήθεν του Καμένου και επειδή αποκαλύφτηκε κατηγορούν τον υπουργό για πρόθεση οικονομική καταστροφή δηλ. δεν μπόρεσε να πάρει την δουλειά πρώην συνεργάτης πάλι κολλητός τους. Τέλος αποδείχτηκε ότι και το συλλαλητήριο έγινε γισυτό τον λόγο για να δημιουργήσουν τριγμούς και κλίμα έλλειψης της συνοχής και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. .Με τόσο φτηνά υλικά και με μία αντιπολίτευση τόσο προβληματικήκαι ανεπαρκέστατη πολιτικά χωρίς θέσεις . χωρίς πρόγραμμα και προπάντων με ένα κόμμα που βαρύνεται με τουλάχιστον . μέρος των στελεχών του με διαπλοκή και ασυνέπεια οικονομική απέναντι στη πολιτεία και τις τράπεζες

Leave a Reply

Top