Είστε εδώ

“Μεθοδεύσεις” της ΤτΕ, υπέρ Πόλσον-Σάλλα, με άδεια νέας τράπεζας;

Άδεια ίδρυσης νέας τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από τον πρόεδρο της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Ο ενδιαφερόμενος φέρεται να είναι ο περιβόητος Πόλσον, που κατέχει το 10% του Ομίλου Πειραιώς και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον επικεφαλής της Μιχ Σάλλα. Εδώ να σημειωθεί ότι τα ΜΜΕ που χορηγούνται από την Τράπεζα Πειραιώς, έπαιξαν πρόσφατα το “σενάριο” της δήθεν προσπάθειας του fund του Paulson, να αρπάξει την τράπεζα από τα χέρια του Μιχ Σάλλα και των ελλήνων μεγαλομετόχων της, προκειμένου να περιέλθουν στην κυριότητά του, τα περίπου 90 δις των “assets” της τράπεζας! Αυτό βέβαια που σκόπιμα απέκρυψαν ήταν ότι μέσα σε αυτά τα 90 δις συμπεριλαμβάνονται και αρκετά θαλασσοδάνεια σε γνωστά ΜΜΕ, εκδότες, πολιτικούς, δικαστικούς, αλλά και τα κόμματα ( τα γνωστά 2 … )! Όπως και τα “κόκκινα δάνεια” του Ομίλου. Μάλιστα κύκλοι αναφέρουν ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν για κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον η “εξαγορά” των επισφαλειών, παρά ο … ίδιος ο Όμιλος!
Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι, σε κύκλους της ΤτΕ ύπάρχει η σκέψη να δώσει την άδεια θυγατρικής της Crédit Agricole στο αμερικανικό fund. Οι ίδιες πηγές μάλιστα, φέρουν ως διαμεσολαβητή τον Άνθιμο Θωμόπουλο, τ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς, ο οποίος φέρεται ( από τα φιλικά προς τον όμιλο ΜΜΕ ) να έφυγε “κακήν κακώς”, από την τράπεζα, λόγω “διαφωνιών” με την διοίκηση!
Τόσο η άδεια στον Πόλσον όσο και ο ρόλος Θωμόπουλου δεν αφήνουν πάντως πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, αν επαληθευθεί η φερόμενη ως πρόθεση Στουρνάρα. Σκοπός θα είναι να παραμείνουν τα assets της τράπεζας υπό τον έλεγχο υψηλόβαθμων σήμερα στελεχών του Ομίλου, ενόψει πιθανών ευρύτερων αλλαγών και στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και στις άλλες τράπεζες, όπως φημολογείται…
Με στοιχεία από το ρεπορτάζ του olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *