Είστε εδώ

Με σκονάκι ο Κικίλιας στον ΣΚΑΙ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ίχνος αυτοσεβασμού, σεβασμού και ευθύνης – Ένιψε και πάλι τας χείρας του για τη Θεσσαλία (vid)

Αν είναι να τα διαβάζεις άστο… ή δεν τα πιστεύεις ή δεν τα νιώθεις, ή και τα δύο.

Δεν μπορεί ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, να έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, να έχει χαθεί ζωικό κεφάλαιο, να μην έχει ο κόσμος να πιει νερό και να φάει, δεν μπορεί μια εθνική οδός να πέρασαν 7 μέρες για να ανοίξει, δεν γίνεται να βρισκόμαστε υπό την απειλή μολυσματικών ασθενειών και να βγαίνει δημοσίως ζωντανά και να πρέπει να διαβάσει από μέσα τις σημειώσεις, για να δικαιολογηθεί…

Δεν γίνεται ένας υπουργός να μετρά στη – λίγων βδομάδων – θητεία του Ρόδο, Έβρο, Πάρνηθα, Δαδιά, Αγχίαλο, Θεσσαλία και να πρέπει να διαβάσει για να εξηγήσει στον απλό πολίτη που έχει μείνει ξεκρέμαστος και αβοήθητος (εντάξει, δόθηκε η βοήθεια – χαρτζιλίκι του pass) από το κράτος τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει και τι θα κάνει- αν θα κάνει- για να τον βοηθήσει.

Σε αυτή την περίπτωση ή δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί, δεν έχει νιώσει τον πόνο και την ταλαιπωρία των ανθρώπων, γιατί αν την είχε νιώσει ως υπουργός, θα ήταν ήδη εκεί, στη Θεσσαλία, ώστε να τα πει κατά πρόσωπο στους πλημμυροπαθείς. Τουλάχιστον, αφού δεν υπάρχει η φυσική παρουσία, σεβάσου τους και δείξε ότι συμπάσχεις, απέξω και όχι διαβάζοντας….

Πραγματικά, δεν γνωρίζει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει… και επίσης αναρωτιέται πού βρίσκονται οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου, μπας και «σώσουν» την παρτίδα; Άλλωστε, τα τελευταία 24ωρα οι πληροφορίες θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να επεξεργάζεται αποπομπή του ή απόδοση δευτερεύοντα ρόλου στην Πολιτική Προστασία.

Κατά τα άλλα, ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΙ σήμερα ξανά πέταξε από πάνω του τις ευθύνες για τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες.

«Για να το ξέρει ο κόσμος και να συνεννοηθούμε … ποιος έχει την ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά έργα, για την αποστράγγιση υδάτων, για τα σχέδια απομάκρυνσης … πάντως όχι η Πολιτική Προστασία. Ο ρόλος του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι να συντονίζει τις δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την προϋπόθεση ότι παρέχουν ενημέρωση για τις ενέργειές τους και έχοντας ως υπηρεσιακό βραχίονα το Πυροσβεστικό Σώμα, να επιλαμβάνεται του έργου πυρόσβεσης και διάσωσης κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών».

«Πιστεύω στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, να πηγαίνουν οι πόροι σε τοπικό επίπεδο, να πάρει παραπάνω εργαλεία η Αυτοδιοίκηση και άλλοι φορείς. Αλλά μαζί πάνε και οι ευθύνες βέβαια», είπε ο κ. Κικίλιας και «κάρφωσε» τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους της Θεσσαλίας.

«Για τα αντιπλημμυρικά έργα», συνέχισε περιγράφοντας τις αρμοδιότητες, «υποχρεώση Περιφερειών και Δήμων αναλόγως με το ποιος έχει την αρμοδιότητα της περιοχής: έλεγχος και συντήρησης του δικτύου ομβρίων υδάτων, έλεγχος και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων, έλεγχος και συντήρηση εγγειοβελτιωτικών έργων, προγραμματισμός και εκτέλεση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας … Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν έχει καμία δικαιοδοσία και ελεγκτικό μηχανισμό, εκ του νόμου, σε ό,τι έχει να κάνει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοίγει η Αθηνών – Θεσσαλονίκης 7 μέρες μετά την κακοκαιρία, μόνο για ΙΧ και ενώ ο Μητσοτάκης πηγαίνει στη ΔΕΘ-Απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών για να στηθεί φιέστα

Επέμεινε ότι η κεντρική ηγεσία του υπουργείου δεν είχε καμία ανάμειξη σε καμία απόφαση για σπάσιμο αναχώματος ώστε να αλλάξουν κατεύθυνση τα νερά, «καρφώνοντας» και σε αυτή την περίπτωση την αυτοδιοίκηση. «Τρέχει εισαγγελική έρευνα, θα εξακριβωθεί αν είναι [σ.τ.σ. υπεύθυνος στην Αυτοδιοίκηση] ο Α΄ βαθμός, ο Β΄ βαθμός ή ιδιώτες, που έριξαν το φράγμα», είπε ο κ. Κικίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις ο υπουργός φαινόταν εμφανώς να διαβάζει από κείμενο τις ακριβείς διατυπώσεις στις οποίες προχωρούσε.

Μια σκέψη στο “Με σκονάκι ο Κικίλιας στον ΣΚΑΙ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ίχνος αυτοσεβασμού, σεβασμού και ευθύνης – Ένιψε και πάλι τας χείρας του για τη Θεσσαλία (vid)

  1. Θαυμάστε τον νέο Ανατολάκη. Ο παλιός είχε μια αξιοπρέπεια τελικά και έγινε ντελιβεράς αυτός δεν κάνει ούτε για χρέπι από ψαροκασέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *