Είστε εδώ

Μαρτυρικό για το πορτοφόλι το φθινόπωρο: Αυξήσεις στο ελαιόλαδο κατά 45%, στο αλεύρι 10% – Μέσα σε 3 χρόνια, 66% πάνω η φρατζόλα

Σκοτοδίνη στα νοικοκυριά από τις νέες αυξήσεις που έρχονται το φθινόπωρο στη χώρα μας σε βασικά είδη, όπως το ελαιόλαδο και το ψωμί, η τιμή του οποίου μέσα σε τρία χρόνια αυξήθηκε κατά 66%!

Με τις τιμές να βρίσκονται στο ταβάνι και την κυβέρνηση να καλύπτει τα νώτα των μεγάλων συμφερόντων, προσφέροντας ψίχουλα τύπου pass στους πολίτες, προκαλείται ίλιγγος στους καταναλωτές που αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν σε νέο ντόμινο αυξήσεων, ενώ παράλληλα τα καύσιμα και το ρεύμα «καίνε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ψωμί και τα δημητριακά δεν παρουσίασαν κάποια αύξηση τον Ιούλιο του 2020-2021. Ωστόσο τον ίδιο μήνα το 2021-2022 κατέγραψαν αύξηση 16,7% στην τιμή τους, ενώ τον Ιούλιο του 2022-2023 αυξήθηκαν κατά 8,6%.

Η συνολική αύξηση στην τιμή μιας φρατζόλας 350 γραμμαρίων είναι 66% από το 2020 έως το 2023, καθώς από τα 0,60 λεπτά του ευρώ έχει φτάσει να πωλείται στο 1 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στήλη Άλατος: Ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τίμησαν με τις ομιλίες τους την ιστορία της αριστεράς, ρίσκαραν και τελικά ήταν οι κερδισμένοι του Συνεδρίου – Το “θρίλερ” και το The FAQ …

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στο κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο σήμερα πωλείται από 60 έως και 80 λεπτά με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι και αυτό θα φτάσει το ένα ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN αναμένονται και νέοι τιμοκατάλογοι από τις βιομηχανίες που θα αφορούν μία σειρά από προϊόντα. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 θα αυξηθεί το ελαιόλαδο κατά 45%, τη μαργαρίνη κατά 10%, το αλεύρι κατά 10% και τις κατεψυγμένες ζύμες από 3% έως 12%.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *