Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κλείνουν εκκρεμότητες! Να μπει τέλος στην “άτυπη ομηρία” Αβραμόπουλου – Γεωργιάδη για τη Novartis ζητάει ο Οικονομικός Εισαγγελέας και συστήνει επίσπευση

Κλείνουν εκκρεμότητες! Να μπει τέλος στην “άτυπη ομηρία” Αβραμόπουλου – Γεωργιάδη για τη Novartis ζητάει ο Οικονομικός Εισαγγελέας και συστήνει επίσπευση

Και ενώ στο πολιτικό και δημοσιογραφικό συνάφι έχουν πάρει φωτιά τα σενάρια, οι υπολογισμοί και τα άρθρα περί πρόωρων εκλογών με ορίζοντα την Άνοιξη, την επίσπευση των ερευνών σχετικά με την εμπλοκή ή όχι του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζητεί η οικονομική εισαγγελία αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης απέστειλε παραγγελία στους εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση του σκανδάλου της Novartis, με την οποία τονίζει ότι η έρευνα για τα δύο πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί «εντός ευλόγου χρόνου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Μπαρδάκης κάνει λόγο για άτυπη ομηρία των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, αναφερόμενος σε πιθανή καθυστέρηση περαίωσης της έρευνας, η οποία «δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται».

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τα δύο πολιτικά πρόσωπα, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα συνεχίσουν την έρευνα και για τους περίπου 3.000 γιατρούς που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο μικροσκόπιο των αρχών.

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

1 × 3 =

Top