Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νέα εξέλιξη στην υπόθεση με την κατάπτυστη ανάρτηση Μπογδάνου: Αυτεπάγγελτη έρευνα και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων μετά την Εισαγγελία

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση με την κατάπτυστη ανάρτηση Μπογδάνου: Αυτεπάγγελτη έρευνα και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων μετά την Εισαγγελία

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεκίνησε έλεγχο αυτεπαγγέλτως, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση ιστοσελίδας με τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, τόσο από την ιστοσελίδα meaculpa.gr όσο και από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Στην Αρχή είχαν κατατεθεί και σχετικές αναφορές για το εν λόγω θέμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται πως η δημοσίευση της λίστας με τα ονόματα των παιδιών είχε προκαλέσει και την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η κυρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, με διερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί η συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί καταρχάς ποιος έκανε τη διαρροή. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

με πληροφορίες από newpost.gr

Leave a Reply

twenty − two =

Top