Είστε εδώ

Κανάλια … “Βόρειας Κορέας” !!!

Κάποιοι μιλάνε για “κυβέρνηση Β.Κορέας“, με αφορμή μάλιστα και την υποτιθέμενη “διαγραφή” που θα επέβαλε ( σιγά μην επέβαλε ) η ΕΣΗΕΑ, σε 9 γνωστούς δημοσιογράφους, με την καταγγελία της απόπειρας τρομοκράτησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, υπέρ συγκεκριμένης προτίμησης (#ΝΑΙ), στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Τελικά η … “βορειοκορεατοποίηση” της Ελληνικής Δημοκρατίας ( που αφήνει ελεύθερο τον Ρουπακιά λόγω της απεργίας τμήματος του “κινήματος της γραβάτας” για φορολογικούς λόγους…), μπορεί να αποφεύχθηκε στο “παρά πέντε”, καθώς οι “έγκριτοι” και … “έγκυροι” δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι να συνεχίσουν να μας τρομοκρ…, ΣΥΓΝΩΜΗ, να μας ενημερώνουν από τα δελτία των 8, αλλά δεν γλιτώσαμε την … ζούγκλα!!!
Την ζούγκλα, των καμερών, που στήνονται απέναντι από την απελπισία, την μιζέρια, τον θυμό αν θέλετε και την μετατρέπουν σε … μικροπολιτική, κριτική, τηλεθέαση, διαφημιστική πίτα, δημόσιες σχέσεις, νούμερα… Τα “νούμερα”!!! Όσοι καλοί συνάδελφοι βρέθηκαν σήμερα τη στιγμή που εκτυλισσόταν το αποτρόπαιο θέαμα του … πα-τέρα(ς), ή πατέρα – αν θέλετε – που άρπαξε το βρέφος του και το χρησιμοποιούσε ως … ρόπαλο του μπειζμπολ( !!! ), για να απομακρύνει τους λιμενικούς που ήθελαν να μετακινήσουν πρόσφυγες από το χώρο επιβατών στην Ε1, έκαναν το αυτονόητο. Κατέβαζαν τις κάμερες, έκλειναν τους φακούς των μηχανών, έβαζαν στην τσέπη τα κινητά! Έτσι. Για την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου είδους. Του επαγγέλματος. Του ρεπορτάζ. Γιατί είναι αυτονόητο ότι ο κάθε “κακομοίρης” στην απελπισία του οδηγείται σε όποια ακραία υπερβολή του έρθει στο μυαλό ( ή του έχει υποδειχθεί…), προκειμένου να …”εκβιάσει” για το αίτημά του. Το θέμα είναι πως, αν δεις έναν να έχει λουστεί με βενζίνη και να κρατάει ένα αναμένο σπίρτο για να αυτοπυρποληθεί, πας και ανοίγεις απέναντί του κάμερες, μικρόφωνα και μηχανές σε live μετάδοση, ή αποσύρεσαι για να μην έχει, έστω το κίνητρο, της δύναμης του εκβιασμού και της απέχθειας που προξενεί η πράξη; Αλήθεια, τι αναφέρουν τα διεθνή manual δεοντολογίας σε αυτές τις περιπτώσεις αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι; Τραβάμε, ή, κλείνουμε…;;; ( Είναι τυχαίο ότι το σημερινό περιστατικό εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που ο πρόσφυγας, ή μετανάστης, πατέρας συνειδητοποίησε ότι είχε απέναντί του τις κάμερες των καναλιών;)
Αλλά είπαμε. Εδώ δεν είμαστε Βόρεια Κορέα. Οι δημοσιογράφοι και τα δελτία μπορούν να συνεχίζουν ανεμπόδιστα τη … δουλειά τους … Κι ας γινόμαστε, που και που, και λίγο … ζούγκλα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *