Είστε εδώ
Home > FAQ news > Και με τη σφραγίδα του Eurogroup δεν κόβονται οι συντάξεις και εφαρμόζονται τα θετικά κοινωνικά μέτρα Τσίπρα

Και με τη σφραγίδα του Eurogroup δεν κόβονται οι συντάξεις και εφαρμόζονται τα θετικά κοινωνικά μέτρα Τσίπρα

«Δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας την σημερινή συνεδριάση του Eurogroup.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:

Κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

Υπήρξε θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας. Παράλληλα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

Κατά το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, με θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών,  δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top