Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ηλιούπολη: Η σιωπή ξεκινάει να σπάει! Η πρώην σύζυγος του αστυνομικού φέρεται να είναι και το «πρώτο θύμα»

Ηλιούπολη: Η σιωπή ξεκινάει να σπάει! Η πρώην σύζυγος του αστυνομικού φέρεται να είναι και το «πρώτο θύμα»

Μετά τις αποκαλύψεις της 18χρονης κοπέλας, την οποία κακοποιούσε και εξέδιδε ο 39χρονος αστυνομικός στην Ηλιούπολη, ανοίγουν κι άλλα στόματα κι η σιωπή αρχίζει και σπάει. Η πρώην σύζυγός του υποστηρίζει ότι την απειλούσε, την κακοποιούσε και μάλιστα την είχε απομακρύνει από το ανήλικο παιδί τους, για το οποίο τώρα ζητάει την επιμέλεια.

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν, τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον δύο άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 18χρονης στην Ηλιούπολη: ο ένας ως κατηγορούμενος και η δεύτερη ως μάρτυρας υποστήριξης της κατηγορίας.

Σε βάρος του πρώτου ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για: α) διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή αγοράς και κατοχής μη τοξικομανούς, β) εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου κατ’ επάγγελμα και γ) μαστροπεία με τη μορφή της εξωθήσεως σε πορνεία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για το άτομο που έχει υποδείξει η 18χρονη ότι την εξέδιδε σε ηλικία 16 ετών, για διάστημα 6 μηνών, και προσποριζόταν αποκλειστικά αυτός το οικονομικό όφελος, που ανερχόταν στα 70 ευρώ το ραντεβού.

Η δεύτερη είναι η πρώην σύζυγος του 39χρονου αστυνομικού, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων και βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης. Το πρώην ζευγάρι έχει μία κόρη 9 ετών, την επιμέλεια της οποίας έχει ο κατηγορούμενος και η οποία έμενε μαζί του στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, από το οποίο δραπέτευσε η 18χρονη.

Ο αστυνομικός, κατά την απολογία του, κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα, επικαλέστηκε το παιδί, και είπε στις δικαστικές αρχές πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τις «επιλογές» της 18χρονης να εκδίδεται. Μάλιστα προσπάθησε να πείσει ότι την παρότρυνε να μην παίρνει ναρκωτικά, καθώς τον τελευταίο ενάμιση μήνα συγκατοικούσαν στο σπίτι και μαζί τους έμενε και το παιδί. Ανέφερε, επίσης, ότι η πρώην σύζυγός του είχε εγκαταλείψει το παιδί.

Όμως, η πρώην σύζυγος του αστυνομικού έσπασε χθες τη σιωπή της και, μέσω της δικηγόρου της, Ελισάβετ Τσέρτου, δήλωσε ότι είναι «το πρωταρχικό θύμα» του αστυνομικού, ο οποίος «την απειλούσε και είχε βιαιοπραγήσει στο παρελθόν ώστε να την απομακρύνει από το ανήλικο τέκνο της και να έχει την αποκλειστική επιμέλεια. Η μητέρα ουδέποτε τόλμησε να διεκδικήσει την επιμέλεια έως σήμερα, καθόσον ήταν υπό καθεστώς απειλών και τρόμου. Ήξερε ότι ο αστυνομικός μπορεί να υλοποιήσει τις απειλές του…», αναφέρει η δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο αστυνομικός είχε επιτρέψει στη μητέρα να βλέπει το παιδί μόλις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και αυτό παρουσία νταντάς που επέλεγε ο ίδιος. Καμία φορά δεν άφησε το παιδί να διανυκτερεύσει με τη μητέρα του. Από τη μέρα που ο αστυνομικός συνελήφθη, η 9χρονη ζει στο σπίτι των υπέργηρων γονιών του κατηγορούμενου.

Οι καταγγελίες της 18χρονης έδωσαν θάρρος στη μητέρα να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού και την προσεχή Τρίτη θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων. Παράλληλα, η δικηγόρος της μητέρας κατέθεσε συμπληρωματικό αίτημα στον εισαγγελέα Ανηλίκων, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε εμπλοκή της ανήλικης κόρης της σε όλες τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες έχει προφυλακιστεί ο αστυνομικός. «Είναι ικανή μητέρα και επιθυμεί την προστασία του ανήλικου τέκνου της και την απομάκρυνσή του από το τοξικό και άρρωστο περιβάλλον που ζούσε και περιμένει πώς και πώς να την πάρει στην αγκαλιά της και να τη φροντίσει», σημειώνει η δικηγόρος Ευ. Τσέρτου και υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν βγει ακόμα στη δημοσιότητα για λόγους ευνόητους και αντιληπτούς και θα αποδοθούν αποκλειστικά στις Αρχές για την απονομή της Δικαιοσύνης, την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα».

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

4 + 11 =

Top