Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η Ρένα Δούρου στο Mega για τον «έφηβο αγωνιστή» της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο και τη στενή συνεργασία μαζί του: “Δεν έφυγε πλήρης ημερών, αλλά πλήρης αγώνων” (vid)

Η Ρένα Δούρου στο Mega για τον «έφηβο αγωνιστή» της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο και τη στενή συνεργασία μαζί του: “Δεν έφυγε πλήρης ημερών, αλλά πλήρης αγώνων” (vid)

Για τον «έφηβο αγωνιστή» της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας στα 98 του χρόνια μίλησε η Ρένα Δούρου.

Η πρώην βουλευτής και περιφερειάρχης, που είχε στενή συνεργασία με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τονίζοντας ότι ο Μανώλης Γλέζος υπηρέτησε τον αγώνα του μέχρι τα 98 του χρόνια.

«Δεν έφυγε πλήρης ημερών, αλλά πλήρης αγώνων ο Μανώλης Γλέζος» υποστήριξε η Ρένα Δούρου, που είχε γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή και τους αγώνες του ηγετικού στελέχους της Αριστεράς.

Η κ. Δούρου υπογράμμισε ότι ο Μανώλης Γλέζος υπηρέτησε την ποίηση, τη γεωλογία, την παιδεία, είχε συνεχώς μια αγωνία για την ελληνική νεολαία, ενώ πάλεψε από τα βουλευτικά έδρανα το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, συμπληρώνοντας ότι ο Γλέζος δεν είχε επιτρέψει να δοθεί το όνομά του σε δρόμους και πλατείες, ακόμα και σε παιδιά συγγενών και φίλων.

Παράλληλα, η πρώην περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον πατριωτισμό που έδειχνε μέχρι τέλους ο Μανώλης Γλέζος. «Ο Μανώλης Γλέζος πίστευε ότι ο πατριωτισμός δεν έχει να κάνει με την κάρτα μέλους ενός κόμματος που φέρεις, αλλά είναι στην καθημερινότητα» σημείωσε.

Ακόμα, εστίασε και στις συνεχείς πολιτικές μάχες που έδινε ο Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ δεν έκανε το προσωπικό – πολιτικό και το αντίστροφο. «Ο Γλέζος και η κριτική και η σύγκρουση ήταν ταυτόσημα» συμπλήρωσε.

Πηγή: megatv.com

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

three × one =

Top