Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η απολαυστική απάντηση του Ν Φίλη στη Βουλή στους κομπασμούς Βενιζέλου για το … PSI! (video)

Η απολαυστική απάντηση του Ν Φίλη στη Βουλή στους κομπασμούς Βενιζέλου για το … PSI! (video)

Απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα όσα είπε αναφορικά με την ανταλλαγή ομολόγων PSI, έδωσε ο Νίκος Φίλης στη Βουλή.

«Κάθε τόσο μας δίνει μια άλλη εικόνα της δικής του ευθύνης ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για την ελληνική οικονομία» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και υπενθύμισε: «Το 2014 ο προϋπολογισμός είχε στόχο 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα και με βάση τα επίσημα στοιχεία έπιασε μόλις 0,3% δηλαδή 2 δις κάτω από το στόχο. Επίσης κληροδοτήσατε το mail Χαρδούβελη που δεν ήταν η συμφωνία με τους πιστωτές αλλά οι ευσεβείς σας πόθοι που για να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές θα έπρεπε να υπάρξουν τόσα και άλλα τόσα μέτρα απ’ όσα έλεγε τότε το mail Χαρδούβελη».

Επιπλέον, «ο προϋπολογισμός του 2014 είχε εκτροχιαστεί αυτό το πιστοποίησε και ο Σόιμπλε λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να υπάρξει μια αναστολή, ένα διάλλειμα, για πολιτικούς λόγους στην υλοποίηση του προϋπολογισμού του. Η έκθεση του ΔΝΤ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι δήθεν ήμασταν λίγο πριν την έξοδο από το Μνημόνιο με πιστοληπτική γραμμή».

Τέλος, ο κ. Φίλης κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να αποφασίσει ποια είναι επιτέλους τα πραγματικά νούμερα που απέφερε το PSI γιατί όπως τόνισε: «στις 19.07.2015 στην Καθημερινή, μας λέτε ότι η ονομαστική μείωση του χρέους ήταν 126 δις, στις 08.12.2016 με δική σας ανάρτηση στο facebook μιλάτε για 106 δις ευρώ και το ντοκουμέντο της Τράπεζας της Ελλάδος λέει ότι μόνο 51,2 δις ευρώ ήταν το κέρδος από το PSI δεδομένου ότι υπήρξε ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, νέα δάνεια, κλπ.»

Κλείνοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία η συζήτηση για το παρελθόν, «γιατί μέσα από τη σύγκριση φαίνεται η πορεία από το 2015 και μετά με μεγάλους συμβιβασμούς, εκβιασμούς αλλά μια πορεία με αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι τώρα θα βγούμε σε μεγάλο βαθμό από το πρόβλημα των δανειακών προγραμμάτων».

Πηγή: newspost.gr

Leave a Reply

8 + two =

Top