Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα για την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής 16 και 17 Δεκεμβρίου από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής!

Έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα για την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής 16 και 17 Δεκεμβρίου από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής!

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία με ισχυρό πολιτικό μήνυμα στήριξης της δοκιμαζόμενης από την τραγωδία που την έπληξε, κοινωνίας της Δυτ Αττικής, αλλά και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, που βρέθηκε στο επίκεντρο στοχοποίησης και άδικων επιθέσεων από διαφορα κέντρα, προχώρησε ο Πρωθυπουργός, την ίδια μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιησε χαμογελαστός, συνοδεία της Δημαρχου Μαντρας, μια τηλεοπτική περατζάδα, από την ταλαιπωρημένη από τις πρακτικές, την αδιαφορία και τα ρουσφέτια δεκαετιών, αλλά και από την πρόσφατη τροπική νεροποντή, Μάντρα Αττικής!

Έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο λοιπόν, που θα διοργανώσει η κυβέρνηση στην Ελευσίνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, προανήγγειλε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το Συνέδριο αυτό σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στοχεύσεις για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για ενδεχόμενες ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για τις καταστροφές στη Δυτική Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι από την Περιφέρεια έχει εγκριθεί το πρόγραμμα των αντιπλημμυρικών έργων είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο συμπληρώνεται από 50 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και άλλα 50 εκατ. τα ποία αφορούν τα ΠΕΠ Αττικής 2015- 2020.

«Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχουν σε ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Ωστόσο ανέφερε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις παίρνουν χρόνο είναι κάτι δεδομένο, αφορά όλες τις δομές του ελληνικού κράτους, οι οποίες διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν, «και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top