Είστε εδώ

Η αλήθεια για τα … 6 κανάλια στη Γερμανία και η “αλήθεια” άλλης μιας ανταπόκρισης του Mega!

Το Mega ( Το Ποτάμι και η ΝΔ ) και οι ανταποκριτές του στις ξένες πρωτεύουσες, συνεχίζουν να μεταδίδουν ανακριβείς ειδήσεις ( όπως κατάγγειλε πρόσφατα το ίδιο το ΔΝΤ για “ανταπόκριση ” από την έδρα του Ταμείου στην Νέα Υόρκη ) από το εξωτερικό στην προσπάθεια τους να πλήξουν τον Νίκο Παππά και την κυβέρνηση εξ αιτίας του νόμου για τις άδεις των καναλιών, που ουσιαστικά ” βάζει λουκέτο ” στα υπερχρεωμένα κανάλια και δίνει τέλος στην υπερ-25χρονη αυθαιρεσία της ασύδοτης λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών με θαλασσοδάνεια, χωρίς καταβολή φόρων, και ανεκπλήρωτες οφειλές ακόμα και σε ΔΕΚΟ … Έτσι σε αντίθεση με όσα μεταδόθηκαν στον ” αέρα “του Mega “, ΜΟΝΟ ΕΞΗ (6) HD ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ γενικού περιεχομένου (Vollprogramm) πανγερμανικής εμβέλειας (Überregional) και ελεύθερης λήψης (frei empfangbare) λειτουργούν στην Γερμανία των 80 εκατ κατοίκων, περίπου !
Αυτά είναι: ARD, ZDF, RTL, SAT 1, KABEL 1 και VOX.
Όλα τα άλλα είναι περιφερειακά, διασκέδασης και εξειδικευμένης θεματικότητας. Όπως για παράδειγμα το Info allgemein (γενικών πληροφοριών) Doku (ντοκυμαντέρ) Wirtschaft (οικονομικά) Kultur (πολιτιστικά) Religion (θρησκευτικά) Kinder (για παιδιά) Familie (οικογένειας) Unterhaltung (διασκέδασης) όπως Filme, Serien (ταινίες και τηλεοπτικές σειρές) Comedy (κωμωδίες) Frauen (για γυναίκες) Männer (για άντρες) Lifestyle (κουτσομπολίστικα) Erotik (ερωτικά) και, μάλιστα, υποδιαιρούμενα σε κατηγορίες, όπως Homosexuelle (για ομοφυλόφιλους και λεσβίες) και Jugend (ερωτικά για νέους) Musik (μουσικά) επίσης υποδιαιρούμενα σε κατηγορίες, όπως Jugend Musik (μουσική για νέους) Erwachsene Musik (μουσική για ενήλικες) Klassik Musik (κλασσικής μουσικής) Volksmusik (λαϊκής μουσικής) Sport (αθλητικά) και Einkaufen (για αγορές)
Πηγή της πληροφόρησης για όσους το αμφισβητήσουν ( πχ Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ, η Σταύρος Θεοδωράκης και Ποτάμι ) η Επίσημη γερμανική Wikipedia
Η ανακοίνωση του Νίκου Παππά:
Φαίνεται ότι η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την πρωτογενή παραγωγή πολιτικού λόγου και πολύ κακή σχέση με την αλήθεια.
Σήμερα αναπαράγει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα liberal.gr του κ. Μουρούτη, για το τηλεοπτικό τοπίο στην Γερμανία το οποίο υποτίθεται πως δικαιώνει τους ισχυρισμούς της.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στο συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών.
Στο άθροισμα δηλαδή, ιδιωτικών και δημόσιων, περιφερειακών και εθνικών, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο άθροισμα είναι μερικές δεκάδες.
Όμως, στην Γερμανία ΜΟΝΟ ΕΞΙ (6) κανάλια συγκεντρώνουν όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά και είναι
Επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής
Γενικού περιεχομένου
Εθνικής εμβέλειας
Ελεύθερης λήψης
Ιδιωτικά
Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από 2 έως 6.
Στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτού του τύπου, οι οποίοι έως την 31/12/2015 βρίσκονταν σε καθεστώς «νόμιμης λειτουργίας» είναι οχτώ.
Πηγή: facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *