Είστε εδώ

Hot Spot για μανάδες με παιδιά και ασυνόδευτα παιδιά, αναλαμβάνει η Μαρ Β. Βαρδινογιάννη

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη της λειτουργίας ενός hot spot, όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά. «Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά», αναφέρει το Ίδρυμα, το οποίο θα αναλάβει το λειτουργικό κόστος του προγράμματος, ενώ στόχος είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το οποίο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO.
Επίσης, το Ίδρυμα προγραμματίζει μια συνάντηση ειδικών και προσωπικοτήτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαΐου 2016, με την παρουσία της γενικής διευθύντριας της UNESCO Irina Bokova, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση και στην Αθήνα τον Οκτώβριο.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, επισκέπτεται σύντομα την Ελλάδα και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Kerry Kennedy, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ.
Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *