Είστε εδώ

“Αι ειδοί του Μαρτίου”: Ο Σημίτης των Ιμίων, προειδοποιεί τον Τσίπρα για …”υποχωρητικότητα” στους Τούρκους

( Με την φράση αυτή, εννοούμε παγκοσμίως μια αποφράδα ημέρα, προδοσίας, κακοτυχίας, εξαπάτησης, ντροπής. Αι ειδοί του Μαρτίου έμειναν στην παγκόσμια Ιστορία, γιατί εκείνη ακριβώς τη μέρα δολοφονήθηκε ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ (15 Μαρτίου 44 π.Χ.) από τον Γάιο Κάσσιο Λογγίνο και τον Μάρκο Ιούνιο Βρούτο (κατά ορισμένους, ίσως, ήταν νόθος γιος του) και γι αυτό ο Καίσαρας αναφώνησε τη γνωστή φράση “Και σύ τέκνον, Βρούτε;”)
Ή, η ηλικία έχει κάνει πλέον οριστική “κατάληψη” στο ενσυνείδητο τμήμα του Πρωθυπουργού της “εθνικής ταπείνωσης” στα Ίμια αλλά και της παράδοση-πακέτου του Οτσαλάν και δύο γυναικών-αγωνιστριών του ΡΚΚ στους Τούρκους, ή … νομίζει ότι ο λαός – λόγω της πείνας που τον θερίζει από τα κατορθώματα της θητείας του – τρέφεται με λωτούς και “λησμονόχορτο”!!!
Ο “ανεκδιήγητος” πρωταγωνιστής των καταστροφικών Ολυμπιακών αγώνων, του πάρτυ του Χρηματιστηρίου, αλλά και της χρυσής εποχής των “εθνικών προμηθευτών”, αντί να κρύβεται σε κανένα λαγούμι, ώστε να μην προκαλεί με τη δημόσια παρουσία του, έχει και το θράσος, να … “ανησυχεί”, για την ετοιμότητα της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει του τουρκικούς χειρισμούς σε εθνικά θέματα…
Δίνει λοιπόν οδηγίες, ο Πρωθυπουργός της ήττας, που όταν οι Τούρκοι αποβιβάζονταν σε live μετάδοση από την τουρκική tv στο ελληνικό έδαφος των μικρών Ιμίων, εκείνος ήταν “κρυμμένος” στα θωρακισμένα υπόγεια του ΓΕΕΘΑ και ζητούσε απεγνωσμένα “βοήθεια” από την Ουάσινγκτον, για να αντιμετωπίσει την … Τσιλέρ!!! Ο Πρωθυπουργός που είχε τις κρίσιμες ώρες τον ΥΠΕΞ του, όχι στο υπουργείο αλλά στο ….Mega!
«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που αρχίζει την Πέμπτη, πρόκειται να αποφασιστεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Συμβούλιο Κορυφής στις 17/3/2016 είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αυτές ‘το ταχύτερο δυνατόν’.
Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα μήπως με την εσπευσμένη αυτή έναρξη δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της. Συγκεκριμένα: η Ένωση αποφάσισε το Δεκέμβριο του 1999 στο Ελσίνκι ότι κάθε υποψήφιο κράτος θα πρέπει να φέρνει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου τις συνοριακές του διαφορές με ένα κράτος μέλος.
Στην προκείμενη περίπτωση δηλαδή η Τουρκία τις διαφορές που ισχυρίζεται ότι έχει με την Ελλάδα. Εάν η κυβέρνηση δεν υπενθυμίσει την απόφαση αυτή και δεν υπάρξει σχετική δήλωση της Ένωσης ότι η απόφαση εξακολουθεί να ισχύει θα συμβεί το εξής: Η Τουρκία θα ισχυριστεί, οποτεδήποτε δημιουργήσει πρόβλημα με την Ελλάδα, ότι ο κανόνας που καθιερώθηκε στο Ελσίνκι έχει παύσει να ισχύει λόγω αχρησίας. Μπορεί κατόπιν τούτου να προβάλει οποιεσδήποτε απαιτήσεις έχει εις βάρος της Ελλάδας.” …
Ο άνθρωπος αυτός, που το ίδιο βράδυ της παράδοσης του Οτσαλάν στους διώκτες του,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κάναμε το χρέος μας με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στην Ελλάδα και τα συμφέροντά της, απέναντι στο κουρδικό ζήτημα και τον ίδιο τον Οτσαλάν»! (Κ. Σημίτης, 16/2/99).,… προειδοποιεί τη σημερινή κυβέρνηση για το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να προβάλλουν απαιτήσεις εις βάρος της Ελλάδας !!!
Πόσο πιο σημαντικές από την υποστολή της Ελληνικής σημαίας, κε Σημίτη;;;

Μια σκέψη στο ““Αι ειδοί του Μαρτίου”: Ο Σημίτης των Ιμίων, προειδοποιεί τον Τσίπρα για …”υποχωρητικότητα” στους Τούρκους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *