Είστε εδώ
Home > FAQ news > Για λογοκρισία κατηγορεί το facebook o Κοντονής μετά το μπλοκάρισμα αντιναζιστικού άρθρου του Ν.Μπογιόπουλου (vid)

Για λογοκρισία κατηγορεί το facebook o Κοντονής μετά το μπλοκάρισμα αντιναζιστικού άρθρου του Ν.Μπογιόπουλου (vid)

Επίθεση εναντίον του facebook εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, με αφορμή την ανάρτηση αντιναζιστικού σχολίου του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Αναλυτικότερα, ενώπιον των ομολόγων του, της προέδρου του συμβουλίου υπουργών και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Julian King, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι είναι απαράδεκτη η επιβολή λογοκρισίας από το Facebook μέσω της φίμωσης τόσο της ιστορικής μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Κάνδανο, όσο και του νεοναζιστικού ιδεολογικού υπόβαθρου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της παρέμβασης του κ. Κοντονή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον λόγο έλαβε ο επίτροπος κ. King, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό το οποίο θα ερευνήσει άμεσα η Επιτροπή. Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλων κρατών-μελών.

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι το μπλοκάρισμα του προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 2 το μεσημέρι από το facebook μετά από αιτήματα που δέχτηκε, και εξαφάνισε την ανάρτηση με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» που είναι άρθρο δημοσιευμένο στον «Ημεροδρόμο» .

Παράλληλα μπλόκαρε την σελίδα «Μπογιόπουλος Νίκος» για 24 ώρες, ενώ στη φωτογραφία που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο έριξε «μαύρο» με τη σημείωση ότι «η φωτογραφία αυτή μπορεί να δείχνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο»:

Το facebook, ενημέρωσε τον διαχειριστή της σελίδας, δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση: «Παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του». Μάλιστα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη ανάρτηση θα ακολουθήσουν νέες κυρώσεις.

Το μήνυμα που απέστειλε το facebook, σύμφωνα με το οποίο το αντιναζιστικό άρθρο παραβιάζει τους «όρους λειτουργίας του», είναι το παρακάτω:

Ποιοι φοβούνται την Ιστορία; Ποιοι τρέμουν μπροστά στην αλήθεια; Ποιοι επιδιώκουν να «θαφτούν» τα εγκλήματα του ναζισμού; Ποιοι θέλουν να σβήσουν τα ίχνη που συνδέουν τους χιτλερικούς φονιάδες της Βέρμαχτ με τους ιδεολογικούς απογόνους τους, της Χρυσής Αυγής; Ποιοι επιθυμούν να ξεχαστεί η φρίκη της Κανδάνου;

Σημειώνουμε:

α. Το άρθρο αναφέρεται σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο αποτελούν πολύτιμα ιστορικά ντοκουμέντα της θηριωδίας. Ειδικά η μια φωτογραφία είναι από τα ιστορικά τεκμήρια της ναζιστικής κτηνωδίας. Πρόκειται για φωτογραφία του Franz Peter Weixler που ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ που φωτογράφισε την εκτέλεση στο Κοντομαρί. Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο ο ναζί ρίχνει την χαριστική βολή.

γ. Αναρωτιέται κανείς ποιοι ακριβώς όροι λειτουργίας του facebook παραβιάζονται από άρθρα και φωτογραφίες – ιστορικά ντοκουμέντα που υπενθυμίζουν τη θηριωδία του ναζισμού και αποκαλύπτουν τους σύγχρονους απογόνους των Ες Ες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, left.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

One thought on “Για λογοκρισία κατηγορεί το facebook o Κοντονής μετά το μπλοκάρισμα αντιναζιστικού άρθρου του Ν.Μπογιόπουλου (vid)

Leave a Reply

Top