Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Ομολόγησε τη λογοκρισία το Facebook και ζήτησε συγγνώμη από το Νίκο Μπογιόπουλο

Ομολόγησε τη λογοκρισία το Facebook και ζήτησε συγγνώμη από το Νίκο Μπογιόπουλο

Με μήνυμα που αναρτήθηκε στο προφίλ του Νίκου Μπογιόπουλου, το Facebook απολογείται καθώς, όπως ομολογεί, διέπραξε λογοκρισία κατά του αντιναζιστικού άρθρου του στον «Ημεροδρόμο» με τίτλο “Τι κάνατε στην Κάνδανο Κασιδιάρη“.

Όπως ενημερώνει τον αρθρογράφο, επαναφέρει τη δημοσίευση που είχε αφαιρέσει και αίρει το μπλοκάρισμα του προφίλ, καθώς έκανε λάθος και «δεν παραβίαζε τους Όρους της κοινότητάς μας».

Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα πλήθους διαμαρτυριών ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έγινε ακόμη και παρέμβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή στο Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση σην Κομισιόν και υπήρξαν εκτενείς αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ.

Μία ώρα πριν έρθει η απολογία από το Facebook και η ομολογία για λογοκρισία, η Χρυσή Αυγή έκανε επίθεση κατά του Νίκου Μπογιόπουλου και αμφισβητούσε τη λογοκρισία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσή Αυγής αναρτήθηκε (στις 20.00) κείμενο στο οποίο γινόταν λόγος για «δήθεν λογοκρισία του Facebook στον Μπογιόπουλο». Ως υπερασπιστές, δε, της λογοκρισίας χαρακτήρισαν την καταγγελία «καταγέλαστη».

Πηγή: aixmi.gr

Leave a Reply

Top