Είστε εδώ
Home > FAQ news > Γ. Οικονόμου: “Εκλογές με το παρόν κυβερνητικό σχήμα” – Η αντίστροφη μέτρηση για πρόωρες ξεκίνησε, με ορίζοντα τον Μάιο, τρεις δημοσιογράφοι του ΔΟΛ το … συνιστούν!

Γ. Οικονόμου: “Εκλογές με το παρόν κυβερνητικό σχήμα” – Η αντίστροφη μέτρηση για πρόωρες ξεκίνησε, με ορίζοντα τον Μάιο, τρεις δημοσιογράφοι του ΔΟΛ το … συνιστούν!

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να διέψευσε για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο εκλογών, η πραγματικότητα όμως διαψεύδει τον ίδιο. Από τη μια οι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του α’ εξαμήνου του 2022, από την άλλη ή άτυπη επιστράτευση του πανάκριβου Αμερικανού επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ και η παρουσία του στο πλάι του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πείθουν και τους πλέον δύσπιστους ότι έχουμε ήδη μπει σε τροχιά πρόωρων εκλογών! Το αμερικανικό “άρωμα” εξωραϊσμού της καταρρακωμένης από τις φωτιές, την πανδημία, την έκρηξη ακρίβειας αλλά και το στραπάτσο του ανασχηματισμού, εικόνας, ήδη … μύρισε στο Θεσσαλικό κάμπο με την “τυχαία” συνάντηση με Θεσσαλό καουμπόι στα Φάρσαλα, αλλά και την “αυθόρμητη” παρέμβαση του Πρωθυπουργού σε σατιρική εκπομπή τοπικού ραδιοσταθμού!

Δεν θα περίμενε όμως κανείς ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβεβαίωνε έμμεσα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μόλις 48 ώρες μετά την διάψευση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα μιλώντας για το ενδεχόμενο εκλογών το κυβερνητικό στέλεχος εκτίμησε πως «θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Δεν διαφεύγουν βέβαια της προσοχής και τα “μηνύματα” … 3 δημοσιογράφων του ΔΟΛ (συγκρότημα Μαρινάκη) που είτε συνιστούν, είτε αποκαλύπτουν ότι … “μύρισαν εκλογές” στη ΔΕΘ!

«Οποιαδήποτε πλέον Κυριακή θα είναι εκλογική», γράφει στη στήλη του στα «Νέα» τη Δευτέρα ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφερόμενος στο διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση θα εισέλθει στο τρίο έτος της θητείας της, εκτιμώντας πάντως πως ο Μητσοτάκης δεν βιάζεται. «Άλλωστε τα περισσότερα μέτρα που εξήγγειλε θα τύχουν εφαρμογής από τον Ιανουάριο 2022», επισημαίνει, για να καταλήξει: «Ευλόγως λοιπόν θα ετοιμαστεί να εκλογές. Ελπίζοντας απλώς ότι συνεχίσει να την ελέγχει».

«”Μύρισαν” εκλογές» είναι ο μεσότιτλος στο «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου, πάλι στα «Νέα». Ο πολύπειρος συνάδελφος σημειώνει πως, παρά την ξεκάθαρη δήλωσή του στη ΔΕΘ, βρίσκεται στη φάση «βλέποντας και κάνοντας». «Είναι αναποφάσιστος-το πιστεύω. Θέλει να δει πώς θα εξελιχθεί το πράγμα, τόσο με τη δική του δημοφιλία όσο και με εκείνη της κυβέρνησής του, πόσο θα επηρεαστεί (θετικά) η κοινωνία από τους παροχές τους επόμενους μήνες και μετά θα αποφασίσει», υπογραμμίζει, ενώ προσθέτει: «Τι θα αποφασίσει; Ακόμη και αυτό που με ένταση ξορκίζει-τις πρόωρες εκλογές». «Και σιγά να μη δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει, εκμεταλλευόμενος τη (φυσιολογική) φθορά της κυβέρνησης. Απ’ όσο τον είδα, δεν είναι διατεθειμένος να αυτοχειριαστεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…».

Αλλά και ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει στη δική του στήλη: «Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης έκανε μια ομιλία προεκλογική, αλλά πραγματικά το ελπίζω για το γενικότερο καλό»!

Με πληροφορίες από ieidiseis / parapolitika / news247

Leave a Reply

two × 4 =

Top