Είστε εδώ

Εφαψίες: εκείνοι που κολλάνε στις γυναίκες σε λεωφορεία και μετρό! Ένα φαινόμενο μπροστά στα μάτια μας …κάτω από το χαλί!

“Θα σε γ… και θα σ’ αρέσει, ναι θα σ΄αρέσει τρελά”. Λέξεις βρώμικες, αηδιαστικές και όμως, πέρα για πέρα αληθινές. Είναι αυτά που λένε αυτοί που κολλάνε στις γυναίκες στο λεωφορείο, στο τραμ και στο μετρό. Είναι τα λόγια που μετέφερε αυτολεξεί ο blogger Vincent Lahouze σε ένα κείμενό του για τους εφαψίες για τη σεξουαλική παρενόχληση που έκανε αίσθηση και το γύρο του διαδικτύου.
“Δεν έγραψα αυτό το κείμενο για να μου πουν μπράβο. Το έγραψα για να δείξω ότι με λίγες μόλις λέξεις, μπορούμε να ανατρέψουμε μία τέτοια κατάσταση, μπορούμε να ενεργήσουμε και να μην παρακολουθούμε παθητικά μια τέτοια επίθεση να γίνεται κάτω απ΄τα μάτια μας”.
arton33241
Ο ίδιος έγινε μάρτυρας μιας τέτοιας σκηνής μέσα στο μετρό. Μια απροκάλυπτη επίθεση ενός άνδρα σε μια κοπέλα που φορούσε μίνι φούστα. Ο άνδρας κόλλαγε επάνω της το χέρι του ψηλά στο πόδι της κοπέλας, ψιθύριζε βρωμόλογα, τα δάχτυλά του προσπαθούσαν να μπουν κάτω απ΄τη φούστα και η κοπέλα δεν μπορούσε να αντιδράσει. Είχε γίνει κόκκινη και μαρμαρωμένη σαν άγαλμα.
Ε λοιπόν κορίτσια αντιδράστε! Τέτοιες σκηνές διαδραματίζονται συχνά κάτω απ΄τα μάτια μας και οι περισσότεροι από εμάς αδιαφορούμε, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Τι έκανε ο ίδιος; Με το πρόσχημα ότι γνώριζε την κοπέλα, την πλησίασε. Τότε, ο άνδρας πήρε το χέρι του από πάνω της, σηκώθηκε κι έφυγε την ίδια στιγμή. “Μόλις σιγουρεύτηκα πως η κοπέλα ήταν καλά, έφυγα κι εγώ”, συνέχισε ο Vincent.”Γι΄αυτό πρέπει να αντιδράτε” καταλήγει, παραπέμποντας σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στο δρόμο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Κείμενο: Μαρία-Κάντια Χαρδαλιά
Πηγή: leparisien.fr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *