Είστε εδώ

Δύο βήματα μπρός κάνει η κυβέρνηση αγνοώντας τους θεσμούς:Μεταβατική περίοδος 3 ετών με μειώσεις εισφορών έως 50%. Δέλεαρ και για τους αγρότες

Κίνηση υψηλού πολιτικού timing ξαφνικά από την κυβέρνηση, καθώς αλλάζει την ατζέντα του κοινωνικού διαλόγου και του αδιεξόδου που έχει προκύψει, με τους ελεύθερους επαγγελματίες ( Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηζανικούς κα ). O υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε πριν από λίγο επιμέρους βελτιώσεις και μειώσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών μετά από τρία χρόνια.
Η κίνηση αυτή γίνεται που γίνεται κυριολεκτικά ” στην πλάτη ” των θεσμών και δείχνει την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να μην αποδεχτεί να κυβερνά υπό επιτροπεία, αλλάζει και τα δεδομένα στο μπρά ντε φερ με την σκληροπυρηνική πτέρυγα των αγροτικών μπλόκων, καθώς δείχνει περιθώρια ευελιξίας από το Μαξίμου, αλλά και ότι δεν έχει απωλέσει την πολιτική ευαισθησία να αντιλαμβάνεται τα κοινωνικά μηνύματα. Όπως επίσης και ότι δεν ” το παίορνει προσωπικά ” στις κόντρες με τις κοινωνικές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του thefaq ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε γι αυτή την πρόθεσή του την Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη στο Λονδίνο, ενώ θα αποτελέσει και το αντικείμενο της έκτακτης συνάντησης με τον Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι, παραμονές του Euro Summit για το προσφυγικό. Συνάντηση για την οποίθα επίσης πρώτο και κατ αποκλειστικότητα σας είχε ενημερώσει ο ιστότοπος.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, με την πρόταση αυτή ωφελούνται τα δυο τρίτα των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι όπως παραδέχθηκε καλούνται να πληρώσουν υψηλές εισφορές με το νέο ασφαλιστικό.
Ειδικότερα,προτείνεται μια μεταβατική περίοδος τριών ετών κατά την οποία οι νέες εισφορές θα έχουν μείωση που ξεκινά από το 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και αναπροσαρμόζεται κλιμακωτά ανά 1% για κάθε πρόσθετα 1.000 ευρώ εισοδήματος (δηλαδή 50% για όσους δηλώνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, 40% για όσους δηλώνουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ, 0% για όσους δηλώνουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ).

«Στο τέλος της τριετίας θα επανεξεταστούν οι εισφορές γιατί είναι υψηλές σήμερα, αλλά δεν μπορούν να μειωθούν, γιατί αν τις μειώσουμε δεν θα πληρώνονται οι υφιστάμενες συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είχαμε πει από την αρχή ότι η ουσία της μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες έγκειται στο ότι υπολογίζουμε πια τις εισφορές τους στο πραγματικό εισόδημα χωρίς να αυξήσουμε τα ποσοστά και σε εφαρμογή των δύο βασικών κανόνων της μεταρρύθμισης, της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι με βάση το σχέδιό του θα υπάρξουν οφέλη για τα 2/3 των ελεύθερων επαγγελματιών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενώ άφησε αιχμές για την απροθυμία των επιστημονικών συλλόγων να προχωρήσουν σε διάλογο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *