Είστε εδώ

Δεν ξέρουν που να βάλουν τα λεφτά που τους δίνει ο Χατζηδάκης … οι συνταξιούχοι! Ειρωνική ανακοίνωση: “Λέει «ανέκδοτα»…”

Σε μία ανακοίνωση με ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο οι συνταξιούχοι σχολιάζουν ότι από χθες «πλέουν σε πελάγη ευτυχίας» και δηλώνουν έτοιμοι να «ράψουν εσωτερική τσέπη στο… τρύπιο κοστούμι τους, για να βάλουν εκεί τα πολλά χρήματα που θα λάβουν».

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αποδομεί σημείο προς σημείο τα όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις δήθεν αυξήσεις στους συνταξιούχους.

Σε μία ανακοίνωση με ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο οι συνταξιούχοι σχολιάζουν ότι από χθες «πλέουν σε πελάγη ευτυχίας» και δηλώνουν έτοιμοι να «ράψουν εσωτερική τσέπη στο… τρύπιο κοστούμι τους, για να βάλουν εκεί τα πολλά χρήματα που θα λάβουν».

Tο υπουργείο Εργασίας λέει ότι 525.456 συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά, θα δουν αυξήσεις ΜΟΝΟ από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η αύξηση αυτή θα είναι 2 ή 5 ή 8 ευρώ το μήνα. Το ίδιο το υπουργείο λέει 66 ευρώ, ετησίως. Άρα, 5,5 ευρώ το μήνα!

Το υπουργείο Εργασίας λέει πως άλλοι 265.367 συνταξιούχοι, θα δουν αυξήσεις λόγω βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης-η «τέταρτη δόση» από τις αυξήσεις του «νόμου Βρούτση». Αυτοί οι «τυχεροί» συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση 1,5 – 2 ευρώ στην σύνταξή τους.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» τις εξαγγελίες για αυξήσεις στις συντάξεις, του υπουργού εργασίας και κάνουν λόγο για «σόου προπαγάνδας που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος». «Οι συνταξιούχοι, που τόσο εύκολα νομίζετε ότι θα τους κοροϊδέψετε, δεν ξεχνούν» προειδοποιούν.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταρρίπτει τα τέσσερα ψέματα και την επικοινωνιακή «φούσκα» γύρω από τις αυξήσεις στις συντάξεις.

  1. Με βάση την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εργασίας, 1.682.116 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, που θα κυμανθούν στο 7% περίπου. Από το σύνολο των 2.613.747 συνταξιούχων που αναφέρθηκαν στον ΕΦΚΑ, προκύπτει ότι εκτός διαδικασίας θα μείνουν 931.631 άτομα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το 35,64% των συνταξιούχων ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ, από αυτές τις αυξήσεις. Άρα ο ένας στους τρεις. Όπως ακριβώς έχει υποστηρίξει εδώ και μήνες το ΕΝΔΙΣΥ. Η προσωπική διαφορά μια χαρά έκανε την δουλειά της. Ευχαριστούμε τον κ. Χατζηδάκη για την επιβεβαίωση!
  2.  Με βάση τα επίσημα στοιχεία που το υπουργείο Εργασίας έδωσε στην δημοσιότητα θα υπάρξουν 525.456 συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά, που θα δουν αυξήσεις ΜΟΝΟ από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Πέρα από το τραγελαφικό του θέματος, μιας και δεν αναφέρεται πουθενά από το αρμόδιο υπουργείο, ότι η εν λόγω εισφορά που καταργείται είναι η «φορολογική», υπάρχει και το ουσιαστικό του πράγματος: Η εισφορά αυτή προσφέρει ποσά από κυμαίνονται στα επίπεδα των 2 ή των 5 ή των 8 ευρώ το μήνα, ως αύξηση. Το ίδιο το υπουργείο Εργασίας χρησιμοποιεί παράδειγμα, σύμφωνα με το οποίο το όφελος από την κατάργηση της εν λόγω εισφοράς είναι 66 ευρώ, ετησίως. Άρα, 5,5 ευρώ το μήνα! Συνεπώς, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να πανηγυρίζουν για την αύξηση που θα λάβουν, όταν θα έχουν ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΑ από την αύξηση 7% που τους «έφαγε» η προσωπική διαφορά! Απλώς να σημειώσουμε ότι στα 1.000 ευρώ, μια τέτοια αύξηση είναι 70 ευρώ το μήνα. Άρα οι συνταξιούχοι έχασαν 70 ευρώ, αλλά κέρδισαν… 5,5 ευρώ το μήνα! Συγχαρητήρια κύριε Χατζηδάκη, καταφέρατε να κάνετε πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχους να γελάσουν πικρά!
  3. Σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρξουν άλλοι 265.367 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα διαπιστώσουν αυξήσεις λόγω βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης. Είναι η λεγόμενη «τέταρτη δόση» από τις αυξήσεις που δόθηκαν με τον γνωστό «νόμο Βρούτση» (ν. 4670/2020). Πέρα από το αστείο του πράγματος, μιας και οι αυξήσεις αυτές, μόλις και μετά βίας αφορούν το 10% του συνόλου, υπάρχει και η ουσία: Όταν δόθηκαν για πρώτη φορά αυτές οι αυξήσεις, ο ΕΦΚΑ παραδέχτηκε επίσημα, ότι κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα επίπεδα των… 8 ευρώ το μήνα. Επειδή μάλιστα θα δοθεί μία δόση από αυτό το… τεράστιο ποσό, μάλλον οι «τυχεροί» συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση 1,5 – 2 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα, κύριε Χατζηδάκη.
  4. Όπως το ίδιο το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει, θα υπάρξουν 1.194.806 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ. Πρόκειται για τους πλέον χαμηλοσυνταξιούχους, με κύριες συντάξεις από 800 ευρώ και κάτω. Μάλιστα, 265.367 εξ αυτών θα χάσουν την αύξηση των 7%, λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, αλλά θα λάβουν το έκτακτο επίδομα. Το υπουργείο Εργασίας, έχει σπεύσει μέχρι και παράδειγμα σχετικό, να ετοιμάσει. Μόνο που λησμονεί κάτι σημαντικό: Ότι, σύμφωνα με το επίσημο παράδειγμά του, ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Με κύρια σύνταξη 560 ευρώ, ο συνταξιούχος έχει προσωπική διαφορά 70 ευρώ. Η αύξηση 7% θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά αυτή στα 37 ευρώ. Άρα ο συνταξιούχος του παραδείγματος, που το ίδιο το υπουργείο Εργασίας χρησιμοποίησε, χάνει κάθε μήνα 33 ευρώ αύξηση, λόγω προσωπικής διαφοράς. Άρα οι ετήσιες απώλειες είναι 396 ευρώ! Συνεπώς, ο συνταξιούχος του εν λόγω παραδείγματος θα πρέπει να νιώθει ευτυχισμένος που θα λάβει έκτακτο επίδομα 250 ευρώ, δηλαδή 146 ευρώ λιγότερα από εκείνα που θα εισέπραττε, αν έπαιρνε κανονικά την αύξησή του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *