Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Δεν αντέχεται τόση “αριστεία”…Αισχρή απάντηση Μπαμπινιώτη σε καταγγελίες πρώην μαθητή για Αρσάκειο: Λυπάμαι τους φοιτητές σας, Η δική μου ιστορία είναι αρκετά γνωστή, η δική σας; 

Δεν αντέχεται τόση “αριστεία”…Αισχρή απάντηση Μπαμπινιώτη σε καταγγελίες πρώην μαθητή για Αρσάκειο: Λυπάμαι τους φοιτητές σας, Η δική μου ιστορία είναι αρκετά γνωστή, η δική σας; 

Με προσωπική επίθεση και αλαζονεία επέλεξε να απαντήσει ο επί 34 έτη πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής, Γιώργος Μπαμπινιώτης σε καταγγελίες πρώην μαθητή του Αρσακείου Πάτρας. Ο Γ. Μπαμπινιώτης χρησιμοποίησε ειρωνία κάνοντας λόγω για ψυχοπαθολογική περίπτωση, με ολίγον πολιτικές αναφορές.

Την καταγγελία – ανοιχτή επιστολή στην οποία απαντά ο Γ. Μπαμπινιώτης έγραψε ο Θεμιστοκλής Πανταζάκος, Λέκτορας Ιστορίας – Φιλοσοφίας της Επιστήμης, προς τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Στην επιστολή καταγράφονται σωρεία περιστατικών κακοποίησης στο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Πατρών, όπου φοίτησε για ένα έτος.

«Λόγω ηλικίας έχω μακράν πείρα ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων, οπότε δεν με ξενίζει η περίπτωσή σας ως διανοητικής λειτουργίας σε σύγχυση, κατά την οποία ένας χρόνος φοίτησης σ’ ένα ιστορικό σχολείο, όπως το Αρσάκειο τής Πάτρας, ένας χρόνος ήρκεσε για να συσσωρεύσετε τόσο μίσος, τέτοια ψυχικά τραύματα και τόση επιθετική διάθεση» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και καταλήγει γράφοντας «με ίχνη συμπονετικής εκτίμησης για πάσχοντα».

Αναλυτικά η επιστολή Μπαμπινιώτη στον Θ. Πανταζάκο που αποκάλυψε το thepressproject.gr:

Κύριε Πανταζάκο,

Λόγω ηλικίας έχω μακράν πείρα ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων, οπότε δεν με ξενίζει η περίπτωσή σας ως διανοητικής λειτουργίας σε σύγχυση, κατά την οποία ένας χρόνος φοίτησης σ’ ένα ιστορικό σχολείο, όπως το Αρσάκειο τής Πάτρας, ένας χρόνος ήρκεσε για να συσσωρεύσετε τόσο μίσος, τέτοια ψυχικά τραύματα και τόση επιθετική διάθεση. Αλήθεια, τουλάχιστον με τον κοινό νου, όχι τον εκλεπτυσμένο ενός φιλοσόφου, δεν καταλαβαίνετε ότι τα υπόλοιπα 11 χρόνια τής φοίτησής σας σε σχολεία ήταν αυτά που καθόρισαν τελικά την ζωή σας και όχι η μία χρονιά στα Αρσάκεια; Είναι δυνατόν να διαμόρφωσε την όποια προσωπικότητά σας η μία χρονιά φοίτησης; Άβυσσος η ψυχή τού ανθρώπου…

Παρακολουθώντας το επίπεδο τής σκέψης, τα σαθρά επιχειρήματα και τα παρανοϊκά συμπεράσματά σας, πλήρη θεωρητικών κοινοτοπιών και αριστερών πομφολύγων, λυπάμαι τους φοιτητές σας στους οποίους διδάσκετε —αν διδάσκετε πουθενά— το πιο απαιτητικό αντικείμενο, την ιστορία τής φιλοσοφίας.

Και μια και μιλάμε για ιστορία, ο καθένας έχει οικοδομήσει την προσωπική του ιστορία, μέσα από την δουλειά, την επιστήμη και το έργο του. Η δική μου ιστορία είναι αρκετά γνωστή. Η δική σας; Γιατί τόση αλαζονία όταν παραμένετε ακόμη ευρύτατα άγνωστος; Φαίνεται, κύριε Επίτιμε, ότι το Αρσάκειο άφησε πάνω σας κάποια ίχνη του: Μάθατε δηλ. τελικά «να αντιδράτε», αλλά σε λάθος πρόσωπα για λάθος λόγους.

Με ίχνη συμπονετικής εκτίμησης για πάσχοντα
Γ. Μπαμπινιώτης

πηγή: avgi.gr 

Leave a Reply

five × one =

Top