Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Απίστευτη καταγγελία του δημάρχου Σύμης: Για 13 ώρες Λιμενικό-ΕΚΑΒ αρνούνταν να μεταφέρουν ασθενή με εγκεφαλικό γιατί είχε 6 μποφόρ! “Εδώ και 3-4 μήνες έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα” (vid)

Απίστευτη καταγγελία του δημάρχου Σύμης: Για 13 ώρες Λιμενικό-ΕΚΑΒ αρνούνταν να μεταφέρουν ασθενή με εγκεφαλικό γιατί είχε 6 μποφόρ! “Εδώ και 3-4 μήνες έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα” (vid)

“Είμαι δήμαρχος 18 χρόνια πρώτη φορά βίωσα αυτό το πράγμα να ζητάμε από το ΕΚΑΒ να έρθει να πάρει τον ασθενή και να μην έρχεται”.

“Δεν δικαιολογείται να ξοδεύουμε τόσα χρήματα για εξοπλιστικά και να μην έχουμε ένα σκάφος να μπορεί να ταξιδέψει με 7 μποφόρ και 8 μποφόρ και να δηλώνουν αδυναμία με 5 μποφόρ ότι δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε”.

“3-4 μήνες έχουν ξεκινήσει τα προβληματα βλέπουμε την αδράνεια και την αδιαφορία του ΕΚΑΒ απέναντι στους πολίτες των νησιών”.

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης μετέφερε μιλώντας στον Πάρη Καρβουνόπουλο ο δήμαρχος Σύμης, αποκαλύπτοντας ότι ασθενής με εγκεφαλικό έμεινε αβοήθητος 13 ώρες γιατί τα πλωτά και εναέρια μέσα δήλωναν αδυναμία να ταξιδέψουν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας προσχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες μέσω του Militaire.gr, με αφορμή το εγκεφαλικό που υπέστη κάτοικος του νησιού, 74 ετών, τα μεσάνυχτα.

Από εκείνη την ώρα ο δήμαρχος επικοινώνησε με τους πάντες, με το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ να του απαντούν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πλωτά ή εναέρια μέσα λόγω καιρού!

Ο δήμαρχος έκπληκτος τους έλεγε ότι δεν πνέουν άνεμοι πάνω από 5-6 μποφόρ και τους ρωτούσε, γιατί δεν μπορούν να βοηθήσουν!

Έστειλε μηνύματα και φωτογραφίες σε υπουργούς, προέδρους κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτές. Όλοι “το κοίταξαν το θέμα”.

Η κατάληξη; Ο ασθενής μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής που δεν είχε προφανώς…απαγορευτικό 13 ολόκληρες ώρες μετά από το εγκεφαλικό που υπέστη!

Leave a Reply

13 − 5 =

Top