Είστε εδώ
Home > FAQ news > Χειρονομία Μητσοτάκη! Στ. Πέτσας: Τα Δικαστήρια τα πρώτα που ανοίγουν – συμβολικά – στις 27 Απριλίου ! Τη Δευτέρα νέο διάγγελμα (Live η ενημέρωση)

Χειρονομία Μητσοτάκη! Στ. Πέτσας: Τα Δικαστήρια τα πρώτα που ανοίγουν – συμβολικά – στις 27 Απριλίου ! Τη Δευτέρα νέο διάγγελμα (Live η ενημέρωση)

Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, είπε ο υπουργός που τόνισε ότι συμβολικά, θα «ανοίξει» πρώτη η Δικαιοσύνη. Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό έκανε λόγο για άνοιγμα «των υποθηκοφυλακείων, των ειρηνοδικείων και των πρωτοδικείων, για συγκεκριμένες διαδικασίες».

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί, πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι μια διαδικασία σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη. Ο κ. Πέτσας είπε ότι «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες πληθυσμού που έχουν μικρότερο κίνδυνο για επιπλοκές» φέρνοντας το παράδειγμα των μικρών καταστημάτων ή και των σχολείων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

– Διαβάστε: Εμπορικά, κομμωτήρια και καταστήματα εστίασης τα πρώτα στη λίστα εκείνων που ανοίγουν! Πιθανότερη ημερομηνία η Δευτέρα 4 Μαίου! Άρση περιορισμών για τις “παραγωγικές ηλικίες” 

«Δεν είμαστε όμως εκεί. Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένα ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή της σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα, πρόσθεσε, «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο» ανέφερε ο κ. Πέτσας, αλλά και από «οικονομικές δραστηριότητες με μικρότερο συνωστισμό», δηλαδή από το λιανεμπόριο, καθώς «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους», αλλά και πολίτες με χρόνια νοσήματα.

Με αυτά τα δεδομένα, «συμβολικά από τη Δικαιοσύνη» θα εκκινήσει η επαναφορά στην κανονικότητα, ενώ για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού θα υπάρξουν προσομοιώσεις. «Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει και κάποια στοιχεία την νέας κανονικότητας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντάσσοντας σε αυτά την τις αποστάσεις και την έλλειψη χειραψιών και κοντινών επαφών.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους Ελληνες για την άρση των μέτρων, κατέληξε ο κ. Πέτσας, ενώ πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει σχετικά και την Βουλή.

Πηγή: ethnos.gr / in.gr

Top