Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποκαλυπτήρια … με την αυλαία! Κομμένη και ραμμένη στον πολιτικό στόχο της ΝΔ η Προανακριτική με την ευγενική “χορηγία” του ΚΙΝΑΛ! Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: “Τους βάζουμε άριστα 10! Ξηλώνουν μόνοι τους το αφήγημα με το «καλημέρα σας»”

Αποκαλυπτήρια … με την αυλαία! Κομμένη και ραμμένη στον πολιτικό στόχο της ΝΔ η Προανακριτική με την ευγενική “χορηγία” του ΚΙΝΑΛ! Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: “Τους βάζουμε άριστα 10! Ξηλώνουν μόνοι τους το αφήγημα με το «καλημέρα σας»”

Ο … “νόμος της γαλάζιας πλειοψηφίας” θα επικρατήσει στην Προανακριτική Επιτροπή που έχει συσταθεί για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Νίκου Παππά, όπως έδειξε η πρώτη συνεδρίασή της στην οποία δεν υπήρξε συναίνεση για το ποιοι μάρτυρες θα καταθέσουν. Οι τελικές αποφάσεις λήφθηκαν με την ψήφο της πλειοψηφίας που έχει η Νέα Δημοκρατία και την αρωγή του Βασίλη Κεγκέρογλου από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛ και μετά από έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δια ταύτα, οι πρώτοι μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν είναι ο Κυριάκος Τόμπρας, στέλεχος της εταιρίας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα που ήταν και ο μεσολαβητής ανάμεσα στον επιχειρηματία και την λιβανέζικη εταιρία CCC για να χορηγηθεί δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ. Δεύτερος υπό εξέταση μάρτυρας – σύμφωνα με την πρόταση της πλειοψηφίας – θα είναι ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας. Γεγονός που προκάλεσε εντύπωση μια και ως ο βασικός μάρτυρας στήριξης του κατηγορητηρίου θα έπρεπε να κληθεί πρώτος, αντίθετα θα δώσει την μαρτυρία του αφού προηγηθεί ο Κ.Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι το ποσό του δανείου προορίζονταν για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Θα ακολουθήσουν οι μαρτυρίες του συνεργάτη του Χρ.Καλογρίτσα, Χρήστου Νικολάου και του διευθυντή λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανού. Η λογική της πλειοψηφία της προανακριτικής ήταν να ακολουθηθεί η σειρά που ακολούθησε και η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση.

Εντύπωση προκάλεσε η άρνηση της πλειοψηφίας της επιτροπής να καταθέσει ο γιός του Χρήστου Καλογρίτσα, Ιωάννης –Βλαδίμηρος παρότι κατατέθηκε σχετικό αίτημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η αιτιολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πώς ο Ι.Β Καλογρίτσας ήταν το πρόσωπο που συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, δηλαδή το αντικείμενο που εξετάζει η επιτροπή. Από την πλειοψηφία απορρίφθηκε επίσης το αίτημα να καταθέσει ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ως ο εγγυητής των εγγυητικών επιστολών που κατέθεσαν όσοι μετείχαν στον διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Επίσης αρνήθηκε να καταθέσουν στελέχη της Τράπεζα Αττικής με την οποία συνεργάζονταν ο Χρήστος Καλογρίτσας. Η εικόνα αυτή ενισχύει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με μία διαδικασία που θα είναι «κομμένη και ραμμένη» στον πολιτικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας που είναι η απόδοση κατηγοριών δίχως να υπάρξει ουσιαστική διερεύνηση και συζήτηση της ουσίας της υπόθεσης.
Οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Σε επόμενο στάδιο αναμένονται οι καταθέσεις του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και πιθανά του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη όπως και του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου.

Για αποκάλυψη των μεθοδεύσεων της Νέας Δημοκρατίας στην Προανακριτική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν μετά τη σημερινή συνεδρίαση:

«Οι μεθοδεύσεις της Ν.Δ. στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκαν χωρίς περιστροφές από την πρώτη ημέρα.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την κλήτευση των μαρτύρων, η κυβερνητική πλειοψηφία οδήγησε την διαδικασία πέρα από τα όρια της λογικής.

  1. Αρνήθηκε την κατάθεση του Βλαδίμηρου Ιωάννη Καλογρίτσα, δηλαδή του ανθρώπου ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό, με το επιχείρημα ότι «δεν έχει να συνεισφέρει κάτι» !
  2. Αρνήθηκε να είναι πρώτος  μάρτυρας  ο βασικός «κατήγορος»  Χρήστος Καλογρίτσας.
  3. Ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος παραδέχτηκε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις, κατά τις καταθέσεις τους στα Αρχές.

    Τους βάζουμε άριστα 10 ! Ξηλώνουν μόνοι τους το αφήγημα με το «καλημέρα σας».

    Πηγή: ethnos.gr / news247.gr

Leave a Reply

2 × four =

Top