Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αποφασιστική αντίδραση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του Αμίρ! ” Φταίνε και ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου για την αδικία…”

Αποφασιστική αντίδραση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του Αμίρ! ” Φταίνε και ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου για την αδικία…”

Μήνυμα στήριξης στον 11χρονο Αμίρ και την οικογένειά του, μετά την επίθεση φασιστών με πέτρες στο σπίτι τους, έστειλε το μεσημέρι του Σαββάτου η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την Πλατεία Καλογήρων της Δάφνης.

«Ούτε στη Δάφνη, ούτε πουθενά», δεν χωράνε οι φασίστες, το μήνυμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά την αντιφασιστική κινητοποίηση σήμερα, Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην Πλατεία Καλογήρων, έξω ακριβώς από τον σταθμό του Μετρό στη Δάφνης, κινητοποίηση η οποία πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο μικρός Αμίρ από το Αφγανιστάν, στο σπίτι του, λίγο πιο μακριά από την συγκεκριμένη πλατεία, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως υπογραμμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκεκριμένη επίθεση φέρει πολύ σοβαρές ευθύνες ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, που έδωσε χώρο στις ρατσιστικές αντιλήψεις, παρακάμπτοντας το αποτέλεσμα της αρχικής κλήρωσης και στερώντας από τον Αμίρ το δικαίωμα να κρατήσει τη σημαία στη μαθητική παρέλαση. Το ίδιο σοβαρές ευθύνες έχει όμως και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που με ανακοίνωσή του στηρίζει πλήρως τη στάση του διευθυντή και μόνο κατ’ επίφαση καταδικάζει τα ρατσιστικά φαινόμενα.«Η τοπική κοινωνία και ιδίως οι νέοι άνθρωποι έχουν χρέος να αντιδράσουν, απομονώνοντας τις φασιστικές συμπεριφορές και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στον Αμίρ και όσους/ες βιώνουν το ρατσιστικό μίσος στην καθημερινή τους ζωή», σημειώνει η οργάνωση που ως πρώτο βήμα πραγματοποίησε την παρέμβαση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top