Είστε εδώ

Ανοίγουν τα στόματα μετά την αποκάλυψη της φρίκης στην Κιβωτό του Κόσμου – Νέες καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά

«Τα χέρια μας είχαν γεμίσει φουσκάλες, δεν μας λυπόντουσαν, μας έδιναν μόνο 5 λεπτά διάλειμμα». «Μας έδιναν 2 ευρώ την ημέρα και για να φάμε παίρναμε άδεια». Νέες καταγγελίες πρώην τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου για την κακοποιητική συμπεριφoρά που δεχόντουσαν.

Τα χέρια μας είχαν γεμίσει φουσκάλες, δεν μας λυπόντουσαν”. Νέες κατηγορίες εις βάρος ενός υψηλά ιστάμενου εργαζόμενου της Κιβωτού του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και κακοποιητική συμπεριφορά, ήρθαν να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες από πρόσωπα που έζησαν ως παιδιά και έφηβοι στην δομή.

Κατά την μαρτυρία τους, δύο γυναίκες και ένας άνδρας περιέγραψαν τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης τους, αναφερόμενοι στη σκληρή εργασία, στις τιμωρίες που τους επιβαλλόταν, στον αποκλεισμό τους από τα συγγενικά τους πρόσωπα καθώς και στον τρόπο με τον οποίο απέκρυπτε η Κιβωτός του Κόσμου τα όσα συνέβησαν από τα φώτα των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών προσώπων, οι οποίοι προέρχονταν από δομές διαφορετικών περιοχών, φάνηκε πως τα γεγονότα δεν αποτελούσαν μεμονωμένα περιστατικά αλλά ένα συνεχές σύστημα λειτουργίας των δομών.

Σύμφωνα με την Αυγή στην μαρτυρία του ο 27χρονος, δήλωσε πως ένας υψηλά ιστάμενος εργαζόμενος πήγε στο δωμάτιο όπου ήταν σε απομόνωση. Του είπε «Ξάπλωσε δίπλα μου, στο κρεβάτι». Ο νεαρός τον ρώτησε «τι κάνεις;» και ο εργαζόμενος της Κιβωτού τον άγγιξε στα γεννητικά όργανα και του είπε «θα σ’ αρέσει». «Του έριξα χαστούκι κι έφυγε».

Στις καταγγελίες αυτές θέλησε να απαντήσει ο Πατέρας Αντώνιος, ο οποίος είναι πρωτεργάτης του έργου της Κιβωτού του Κόσμου. Σε δηλώσεις του στον Alpha είπε «Να σας πω ότι είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος με όλα αυτά που ακούω γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρονιά στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο». Ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε ήταν ελλιπείς, λέγοντας πως δεν γνώριζε την κατάσταση μέχρι τη στιγμή που διάβασε τα δημοσιεύματα. Από την μία πλευρά είπε πως δεν γνώριζε στοιχεία για το παιδί που έκανε την καταγγελία και από την άλλη πως προσπάθησαν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τον ίδιο, χωρίς όμως να πάρουν κάποια απάντηση.

“Κάποια παιδιά δεν μπορούν να μας συγχωρήσουν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους”, είπε, συμπληρώνοντας πως στην δομή φιλοξενούν παιδιά που δεν είναι συνηθισμένα, προέρχονται δηλαδή από παραβατικές οικογένειες, που δεν ξέρουν ποια είναι τα όρια θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει μία εξήγηση για τις κατηγορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *