Είστε εδώ

Aφόπλισε ο Πολάκης: Κακοί ψεύτες στην ΠΟΕΔΗΝ, δεν έβγαλαν τσιμουδιά όταν Βορίδης-Γεωργιάδης απέλυαν αβέρτα!!!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μίλησε στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» του Στάθη Σχινά για το «κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, που δεν δικαιολογεί επ` ουδενί την κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας», όπως τόνισε. «Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια ( πάνω από 5.500 διορισμοί) να αναταχθεί το σύστημα και αυτό το βλέπουν οι εργαζόμενοι, για αυτό και η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 20 με 30 άτομα. Πολλώ δε μάλλον όταν η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν αντιδρούσε όταν επί Βορίδη και Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκαν 40 με 50% μειώσεις στο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων», επεσήμανε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε με στοιχεία στο τι έχει γίνει στο χώρο από τον Σεπτέμβριο:
– «Παράταση στον χρόνο παραμονής χιλίων εργαζομένων (επικουρικό προσωπικό – διορισμοί προηγούμενων χρόνων), μέχρι τις 30.9.2016, γιατί γνωρίζουμε ότι το σύστημα τους έχει ανάγκη και θα είχαμε πρόβλημα εάν έφευγαν».
– «Προχωρήσαμε σε προσλήψεις 345 μόνιμων γιατρών από παλαιότερες προσλήψεις, οι οποίες είχαν παγώσει λόγω πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ»
– «Πρόσληψη 480 επικουρικών γιατρών από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβριο και επιπλέον 195 από τον Γενάρη μέχρι σήμερα»
– «Έχουν προκηρυχτεί 985 θέσεις μόνιμου προσωπικού, από τις οποίες έχουν οριστικοποιηθεί πάνω από τις μισές, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει προσλήψεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν με το προσφυγικό»
– «Έχουν προσληφθεί 187 άτομα στο ΕΚΑΒ. Επιπλέον 400 μόνιμο προσωπικό και 100 γιατροί στις μονάδες εντατικής θεραπείας»
– «Θα προκηρυχτούν 885 θέσεις επικουρικού λοιπού προσωπικού, 695 θέσεις μόνιμων γιατρών, 1700 θέσεις μόνιμου προσωπικού και 100 νέες θέσεις διασώστες στο ΕΚΑΒ»
«Τιτάνιος ο αγώνας της κυβέρνησης για την αιματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας», σημείωσε ο αναπληρωτής Υγείας. «Ναι αργούν οι διαδικασίες», είπε, «αλλά αυτό το σύστημα έχουμε κληρονομήσει». «Καθημερινά μαστιγώνουμε το σύστημα γραφειοκρατίας, που και αυτό αλλάζουμε για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε το ΕΣΥ και να καλύψουμε τις ανάγκες της κοινωνίας», επεσήμανε ο κ. Πολάκης.
Το ηχητικό της συνέντευξης εδώ: stokokkino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *