Είστε εδώ
Home > FAQ news > Άδειασε τον Ισπανό πρέσβη η Μαδρίτη και ευχαρίστησε Τσίπρα, Παυλόπουλο και Τζανακόπουλο για την ελληνική στάση στο θέμα Καταλωνίας !

Άδειασε τον Ισπανό πρέσβη η Μαδρίτη και ευχαρίστησε Τσίπρα, Παυλόπουλο και Τζανακόπουλο για την ελληνική στάση στο θέμα Καταλωνίας !

Tον Έλληνα πρέσβη στη Μαδρίτη, δέχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Τολέντο Αλπινάνα, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις μετά τη συνέντευξη του Ισπανού πρέσβη στην Αθήνα και την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως ατόπημα τις δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη, αποδίδοντάς τες στην απειρία του για τα ελληνικά πράγματα και τη συνταγματική πολιτική τάξη στην Ελλάδα. Ο Χόρχε Τολέντο Αλπινάνα, ο οποίος θεωρείται «άνθρωπος του Ραχόι» στο υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, εξέφρασε τη λύπη του για την αναταραχή, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι η Μαδρίτη ήδη προέβη σε επίπληξη του πρέσβη της.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ακόμα πως η συμπεριφορά του Ισπανού πρέσβη δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους τού επιπέδου του και υπογράμμισε πως είναι εντελώς εκτός γραμμής (totally out of line). Επίσης, πάντα με βάση τις ίδιες πηγές, ο κ. Αλμπινάνα εξήρε τη «θερμή και ειλικρινή σχέση των δυο πρωθυπουργών των δύο χωρών. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά της απόσχισης της Καταλονίας.

Νωρίτερα ο Ισπανός πρέσβης Ενρίκε Βιγέρα, είχε προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους, εκφράζοντας “την λύπη του που οι δηλώσεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο «έδωσαν αφορμή σε ερμηνείες οι οποίες ουδόλως αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, όπως και με την επιθυμία του να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο για μια στενή σχέση εγγύτητας με τις ελληνικές αρχές»

Πηγή: mignatiou.com

Leave a Reply

Top