Είστε εδώ

Ο Σαμαράς παρέδωσε συμφωνία χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας και θα “αποτελείωνε” τις επικουρικές

Τον Ιανουάριο του 2015 εμείς ζητήσαμε εντολή διαπραγμάτευσης. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης το φέραμε ξανά ενώπιον του λαού. Οι εξελίξεις μάς δικαιώνουν. Ο λαός μας αντιλαμβάνεται πως συμφωνία από συμφωνία έχει διαφορά. Δηλαδή, ναι, θα μπορούσες να έχεις συμφωνία χωρίς την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως την παραλάβαμε εμείς από τη μηδενική προστασία την οποία μας παρέδωσε ο κ. Σαμαράς. Θα μπορούσες να έχεις συμφωνία με ραγδαίες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, όπως θα προέκυπτε εάν εφαρμόζονταν αυτό που είχε υπογράψει και προσδοκά ο κ. Μητσοτάκης για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές. Συμφωνία χωρίς να εφαρμόζονται τα μέτρα της ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 2 εκατ. ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, χωρίς να υπάρχει η μέριμνα για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων που εμείς πετύχαμε. Δημιουργήθηκαν 200.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο πρώτο πεντάμηνο. Δεν είναι αμελητέο το νούμερο. Αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν θα το δείτε στα δελτία των ειδήσεων.
Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής που κυκλοφορεί νωρίτερα, ο Υπ Επικρατείας Νίκος Παππάς μεταξύ άλλων λέει
Ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι μετά το Όχι του ελληνικού λαού, επετεύχθη μια καλύτερη συμφωνία, επισημαίνοντας τα σημεία που κερδήθηκαν κατά τη διαπραγμάτευση. Επιπλέον, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως σημειώνει, από τη μία παρακινούσε την κυβέρνηση να υπογράψει τις προτάσεις Γιούνκερ και από την άλλη ασκεί κριτική στο κυβερνητικό έργο. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η ελάφρυνση για το χρέος θα πρέπει να γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές, σημειώνει πως «δεν λύνονται τα θέματα στην Ευρώπη πλέον με νεύματα». Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, εκτιμά πως είναι ώριμες οι συνθήκες να ανοίξει ο διάλογος για έναν νόμο που «θα προσεγγίζει την απλή αναλογική». Για τη συνταγματική αναθεώρηση δε τονίζει το ιστορικό χρέος της Αριστεράς είναι να κάνει βαθιές τομές, καθώς «δεν μπορεί να γράψει η Ιστορία ότι πέρασε η Αριστερά από τη διακυβέρνηση και αναπαρήγαγε τα κακέκτυπα του παρελθόντος».
Τέλος, ο Νίκος Παππάς διαβεβαιώνει πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει «μέσω της πιο διαφανούς και αντικειμενικής μεθόδου που θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί, αυτή της δημοπρασίας»
Ολόκληρη η συνέντευξη στο συνάδελφο Ν Μπελεγρή εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *