Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > (vid) Το #fakenews βίντεο της ΝΔ για Τσίπρα που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

(vid) Το #fakenews βίντεο της ΝΔ για Τσίπρα που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Γιατί όσα αναφέρονται στο βίντεο της ΝΔ για τα όσα είχε πει (και όπως υποστηρίζει η ΝΔ δεν έκανε) ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψέμματα ένα προς ένα:

α) Η 2η αξιολόγηση έκλεισε με 4,9 δις αρνητικά μέτρα και 7,5 δις θετικά μέτρα. Άρα ναι, έκλεισε με θετικό τρόπο!

β) Δεν λέει πουθενά ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν εντός του 2017, αλλά ότι θα οριστικοποιηθούν. Μάλλον ο Τάκης απευθύνεται σε μη γνώστες της Ελληνικής!

γ) Σε σχέση με τους συνταξιούχους, η ΝΔ καταψήφισε την επιστροφή μιας σύνταξης με τη μορφή επιδόματος το Δεκέμβρη του 2016 και μάλιστα κατήγγειλε κιόλας την κυβέρνηση στους δανειστές επειδή τόλμησε να τους την δώσει χώρο την… άδεια τους!

δ) Η Ελλάδα ΔΕΝ είχε ύφεση το 2016. Το τελικό της νούμερο ήταν στο 0,0% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικύρωσε η Eurostat. Κάτι που σημαίνει ότι ναι μεν δεν είχε ανάπτυξη, αλλά δεν είχε ούτε ύφεση. Σταμάτησε δηλαδή η εποχή της βαριάς ύφεσης που άφησαν κληρονομιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

ε) Η Ελλάδα είναι ΠΡΩΤΗ στην απορρόφηση κονδυλίων από το πακέτο Γιούνκερ σε ΟΛΗ την ΕΕ σύμφωνα με τα επίσημα -δικά τους- στοιχεία κι οι δημόσιες επενδύσεις όντως αυξήθηκαν.

στ) Ας τον ενημερώσει κάποιος πως η ΝΔ είχε υπογράψει 4,5%… πάμε πάλι… 4,5% μέχρι το 2022 και στη συνέχεια 3,5%… ξανά… 3,5% μέχρι το 2060! Κι ο Τσίπρας κατάφερε να μειωθεί το 4,5% της ΝΔ σε 3,5% μέχρι το 2022 και το 3,5% της ΝΔ σε ΜΟΛΙΣ 2% έως το 2060! Απλά εγκυκλοπαιδικά το σύμφωνο σταθερότητας της Ευρωζώνης προβλέπει υποχρέωση ΜΟΝΙΜΗ για 2,5% σε ΟΛΑ τα κράτη μέλη της. Πολύ απλά πέτυχε το αδιανόητο να είμαστε θετική εξαίρεση για όλη την Ευρωζώνη και να καταστρατηγούνται οι ίδιοι οι κανόνες της υπέρ μας!

ζ) Επέκταση των απαλλαγών για τον ΕΝΦΙΑ υπήρξε (200 εκατομμύρια μείον) και η ΝΔ την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ πριν δυο μήνες. Δεν απευθύνεται σε αρνιά!

η) Η προστασία της α’ κατοικίας ψηφίστηκε από αυτή την κυβέρνηση με τροποποίηση του «νόμου Κατσέλη» έτσι που να καλύπτει το 94% των περιπτώσεων. Σε αντίθεση με τη ΝΔ που είχε ψηφίσει πλειστηριασμούς για τους πάντες κι ήταν η αιτία που διαγράφηκε ο Πολυδωρας που το καταψήφισε. Δεν έχουμε αμνησία!

θ) Ο ακατάσχετος λογαριασμός έγινε!

ι) Στο Ελληνικό η επένδυση από την κυβέρνηση αυτή ξεμπλόκαρε. Την είχε μπλοκάρει η ΝΔ για λόγους που Βορίδης-Λαζαριδης (είχαν αναλάβει τη διαπραγμάτευση με το Λατση) μπορούν να σε ενημερώσουν. Αυτή τη στιγμή δεν προχωρά μόνο γιατί έχουν προσφύγει Δασαρχείο κ Αρχαιολογία στο ΣτΕ, από την κυβέρνηση έχει δοθεί κανονικά εκκίνηση!

ια) Το ΣτΕ ΔΕΝ έκρινε το νόμο Παπά αντισυνταγματικό, αλλά ΜΟΝΟ το άρθρο 2. Ο νόμος ισχύει κανονικότατα και με βάση αυτό το νόμο το ΕΣΡ επαναλαμβάνει το διαγωνισμό βάζοντας προς είσπραξη ακριβώς το ίδιο αντίτιμο!

Πηγή: netakias.com

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top