Είστε εδώ

Η Ρένα Δούρου για τα accounts, το ζεύγος Μακρόν, τον Αντρέ Μαλρώ και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Με ένα άγνωστο στο πλατύ κοινό ( αλλά και στα περισσότερα ΜΜΕ που κατά τα άλλα, τα γνωρίζουν όλα…) ” Επεισόδιο ” με πρωταγωνιστές τον Αντρε Μαλρώ και τον Κωνσταντινο Καραμανλή, όταν ο μεγάλος Γάλλος λογοτέχνης και αγωνιστής είχε επισκεφθεί την Πνύκα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, καταθέτει την δική της άποψη για τον τρόπο που τα μηντια αλλά και οι σχολιαστές του διαδικτύου ( accounts ) αντιμετώπισαν τις 40 ώρες του ζεύγους Μακρον στην Αθήνα!
” Την επίσκεψη του προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας μετά της συζύγού του στη χώρα μας δεν ήμουν σε θέση να την παρακολουθήσω κατά την εξέλιξη της.
Μια σπουδαία πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ και της Περιφέρειας Αττικής, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με κράτησε κυριολεκτικά μακριά.
Γυρίσαμε, όμως, όλες κι όλοι πίσω και είχα την ευκαιρία σήμερα το πρωί να διαβάσω και να ακούσω τις ομιλίες του Γάλλου προέδρου, του Έλληνα προέδρου και του πρωθυπουργού.
Κι από κοντά τα άρθρα που γράφτηκαν, καθώς και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπου πολεμική κριτική για την πολιτική Μακρόν ξεκινούσε με την γεροντοφιλία του [sic]-γκουγκλάρετε απλά και θα το επιβεβαιώσετε -, οι σκεπασμένοι με κάπα ώμοι της κυρίας Τρονιέ ήταν θέμα, η ανεμελιά λέει της Μπέτυς Μπαζιάνα αναλύθηκε σε πολλές παραγράφους για να κατακεραυνωθεί κι άλλα τόσα βαρύγδουπα, σεξιστικά και προσβλητικά από κάθε ιδεολογική, αισθητική και πολιτική άποψη πλημμύρισαν ιστοσελίδες και ακκαουντ.
Στο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην επίσκεψη του Μαλρό, το 1959, στην Αθήνα.
Εάν σήμερα ίσως για πολλούς και πολλές ο βίος του μεγάλου λογοτέχνη, πολεμιστή στον ισπανικό εμφύλιο και πολιτικού χρειάζεται να υπομνηματιστεί, το 1959 δεν χρειαζόταν και πολλές επεξηγήσεις για τη σπουδαιότητα της επίσκεψης του συγκεκριμένου ανδρός με ένα διαμέτρημα σκέψης και δράσης που λίγοι το έχουν στην παγκόσμια ιστορία.
Κι όμως ο Αντρέ Μαλρό ξύπνησε την επόμενη μέρα της επίσκεψής του για να πληροφορηθεί με έκπληξη και θλίψη ότι μεγάλη μερίδα του αθηναϊκού τύπου τον κατακεραύνωνε και τον καταειρωνεύοταν.
Τη στεναχώρια του μεγάλου διανοητή, σύμφωνα με τα γραπτά του Τσάτσου, του Λαμπρία κ.α, προσπαθεί να την ανακουφίσει ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής με τα εξής λόγια :
“Μην το παίρνετε κατάκαρδα. Οι Έλληνες έχουμε αυτή τη συνήθεια από παλιά. Ακόμη και τους δημιουργούς των μνημείων της Ακροπόλεως, τον Περικλή και τον Φειδία, τους εισαγάγαμε σε δίκη. Και τους καταδικάσαμε …”
Συνεπώς και προς παρηγοριά όλων ημών που ενοχληθήκαμε για άλλη μια φορά με την αναλογία σοβαρών οικονομικών και πολιτικών αναλύσεων για τη συγκεκριμένη επίσκεψη έναντι των ελαφρών κειμένων που περίσσεψαν, έχουμε και λέμε :
#adialeipti_synexeia_sto_megaleio_tis_ellinikis_psixis
#ta_accounts_brikan_tin_genia_tous_sta_ellinika_socialmedia
#kai_stin_epomeni_episkepsi_ksenou_axiomatouxou_meinete_sundedemenoi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *