Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σβίγκου: “Μη συμβατή” με το πρόγραμμα η παρουσία του ΔΝΤ, πλέον …”

Σβίγκου: “Μη συμβατή” με το πρόγραμμα η παρουσία του ΔΝΤ, πλέον …”

“Η παρουσία, όμως, αυτή τη στιγμή του ΔΝΤ και αυτά που το ίδιο ζητάει αντιβαίνουν στην ίδια την πορεία του προγράμματος. Και το ίδιο το ΔΝΤ, αντί να ζητήσει, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, μεγαλύτερη γενναιότητα στη ρύθμιση του χρέους, αυτό που ζητάει είναι μέτρα που δεν έχουν καμία λογική.”

Σε συνέντευξη που έδωσε η εκπροσώπως Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρακτορείο 104,9 FM (Σ.Παπαδοπούλου – Κ.Παπαδάκης), εξήγησε ότι : «Το ΔΝΤ επιμένει να πορεύεται από τη μια λάθος εκτίμηση στην άλλη και από το ένα λάθος στο άλλο, χωρίς να αντιλαμβάνεται ούτε το ίδιο, ούτε οι σύμμαχοί του εντός της Ευρώπης, ότι η επιμονή στο λάθος το μόνο που μπορεί να παράξει είναι νέα λάθη και νέα τερατουργήματα εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και εναντίον της Ευρώπης»

Πιο συγκεκριμένα η Ράνια Σβίγκου είπε ότι “βασική αιτία των καθυστερήσεων είναι οι διαφορές μεταξύ των θεσμών και πιο συγκεκριμένα οι εξωφρενικές απαιτήσεις του ΔΝΤ που απαιτεί χωρίς καμία οικονομική αιτιολογία να ψηφιστούν τώρα μέτρα για μετά το 2018. . Το ΔΝΤ επιμένει να πορεύεται από τη μια λάθος εκτίμηση στην άλλη και από το ένα λάθος στο άλλο, χωρίς να αντιλαμβάνεται ούτε το ίδιο, ούτε οι σύμμαχοί του εντός της Ευρώπης, ότι η επιμονή στο λάθος το μόνο που μπορεί να παράξει είναι νέα λάθη και νέα τερατουργήματα εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και εναντίον της Ευρώπης.”

Και συνέχισε: “Εμείς από την πλευρά μας έχουμε τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα. Το ίδιο περιμένουμε να κάνουν και οι υπόλοιποι θεσμοί. Η οικονομία έχει υπεραποδώσει τους στόχους της, οπότε, αυτή τη στιγμή ούτε αιτιολογούνται καθυστερήσεις, ούτε αιτιολογούνται μέτρα τα οποία επί της ουσίας αντιβαίνουν και στην ίδια την υλοποίηση του προγράμματος. Είδαμε και τη χθεσινή συνάντηση Σαπέν – Τσακαλώτου, που αυτό το μήνυμα ήθελαν να δώσουν, ότι πρέπει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Όπως έχουμε δει και άλλες δηλώσεις τις τελευταίες μέρες στο επίπεδο της Ευρώπης, όπως η χθεσινή του Βέλγου υπουργού Οικονομικών, που δήλωσε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε και χωρίς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος. Είναι επιθυμία άλλων μέσα στην Ευρώπη να υπάρχει το ΔΝΤ. Η παρουσία, όμως, αυτή τη στιγμή του ΔΝΤ και αυτά που το ίδιο ζητάει αντιβαίνουν στην ίδια την πορεία του προγράμματος. Και το ίδιο το ΔΝΤ, αντί να ζητήσει, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, μεγαλύτερη γενναιότητα στη ρύθμιση του χρέους, αυτό που ζητάει είναι μέτρα που δεν έχουν καμία λογική, ολοκλήρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης αλλά και την ομαλή συνέχεια του πογράμματος, η Ράνια Σβίγκου

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top