Είστε εδώ

“Προσπάθησαν να χρεώσουν το λουκέτο στο Mega στον Παππά και τον Κρέτσο !!!”

“Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 για να κλείσει το Mega, όταν οι μέτοχοι, ΔΟΛ, Πήγασος και όμιλος Βαρδινογιάννη, απείχαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κορυφώνεται και ίσως και πετύχει. Προηγήθηκε η επιχείρηση να χρεωθεί το λουκέτο η κυβέρνηση, και προσωπικά ο Ν. Παππάς και ο Λ. Κρέτσος επειδή τόλμησαν να προχωρήσουν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, το Σεπτέμβριο του 2016 και συνεχίστηκε με την απόπειρα της Digea να υποβαθμίσει το τηλεοπτικό σήμα του μετόχου της, με το επιχείρημα πως δεν πλήρωνε, αλλά εκεί η υπόθεση σταμάτησε με απόφαση της ΕΕΤΤ.”
Ένα άκρως επίκαιρο αλλά και εύστοχο άρθρο για τα όσα συνεβησαν και συμβαίνουν “πίσω” από τις τηλεοπτικές οθόνες, δημοσιεύει στο ιστότοπο mediagr.org ο δημοσιοράφος Βασ. Κουφόπουλος υπό τον τίτλο: “Ο Χειμώνας έφτασε” στην ελληνική TV!
Στο σχετικό άρθρο ο γνωστός δηοσιογράφος αναφέρεται μεταξύ άλλων στο “Ιδιαιτέρως ρευστό τοπίο στην ελληνική τηλεόραση, εν μέσω της δεύτερης απόπειρας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών…”! Ακολουθεί ένα απόσπασμα:
-Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 για να κλείσει το Mega, όταν οι μέτοχοι, ΔΟΛ, Πήγασος και όμιλος Βαρδινογιάννη, απείχαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κορυφώνεται και ίσως και πετύχει. Προηγήθηκε η επιχείρηση να χρεωθεί το λουκέτο η κυβέρνηση, και προσωπικά ο Ν. Παππάς και ο Λ. Κρέτσος επειδή τόλμησαν να προχωρήσουν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, το Σεπτέμβριο του 2016 και συνεχίστηκε με την απόπειρα της Digea να υποβαθμίσει το τηλεοπτικό σήμα του μετόχου της, με το επιχείρημα πως δεν πλήρωνε, αλλά εκεί η υπόθεση σταμάτησε με απόφαση της ΕΕΤΤ.
Τώρα, μετά την επιλογή να μην κατέβει η Τηλέτυπος στο δεύτερο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών(2018)- σε αντίθεση με το 2016, όταν ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος συνεργαζόμενος με το προσωπικό του Mega, κατέθεσε αίτηση- οδηγεί το Mega στο λουκέτο, καθώς προστέθηκε στο νόμο η διάταξη για το κλείσιμο εντός τριμήνου (27 Φεβρουαρίου 2018), όσων δεν συμμετάσχουν στη διαδικασία.
-Στην περίπτωση του Epsilon υπάρχει η ενόχληση του ξένου παράγοντα για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στην τηλεόραση και συνολικότερα στα media, αλλά και άλλες διεργασίες.
– Η οικονομική πίεση στον Alpha είναι σημαντική.
-Ο ΑΝΤΕΝNA TV πιέζεται καθώς έχει επενδύσει στο φετεινό πρόγραμμα σημαντικά κεφάλαια, χωρίς να έχει πιάσει τους στόχους που θέλει.
-Η υπόθεση του Παναθηναϊκού καταλαμβάνει χώρο και χρόνο στο Φάληρο, ενώ ο ΣΚΑΪ κάνει πρωταθλητισμό με το “Survivor”.
-H Forthnet είναι σε διαδικασία πώλησης ποσοστού του 32,7% που κατέχουν οι τράπεζες.Για την αγορά του ενδιαφέρονται οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management (ο μεγαλύτερος μέτοχος της Wind), Apollo Capital Management, Pillarstone,οι μέτοχοι της Forthnet, Vodafone Ελλάδος και Wind , το σχήμα Providence – Antenna, η εταιρεία συμβούλων Odyssey Consulting και η κινεζική PCCW.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
-Ο Alpha κατέβηκε από το μπουκέτο της Nova διεκδικώντας χρήματα από τη Forthnet για το περιεχόμενο που μεταδίδει και ενώ η nova μεταφέρει δωρεάν το τηλεοπτικό σήμα. Κι άλλοι μέτοχοι της Digea ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και ενώ ο ΑΝΤΕΝΝΑ διεκδικεί την εταιρεία, επικαλούμενοι την πολιτική του ΟΤΕ στο συγκεκριμένο πεδίο.Η Digea, αντιθέτως, δεν πληρώνει, αλλά πληρώνεται για τη μεταφορά του σήματος, ως πάροχος δικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *