Είστε εδώ

Υποκρισία: Έμειναν από απουσίες οι 2 μαθητές γυμνασίου της Γαύδου γιατί δεν έχουν σχολείο ούτε τηλεκπαίδευση-Νίκος Φίλης: Τα λόγια του αέρα και η πραγματική έννοια της φιλοπατρίας

Είναι υποκριτικό, αν όχι αστείο, να διατυμπανίζεις την εθνική σου περηφάνια, να πληρώνεις δις για εξοπλιστικά, να λες στα λόγια ότι είσαι κοντά στους ακρίτες και την ίδια ώρα να μην έχεις ΕΝΑ σχολείο στη Γαύδο και οι μαθητές να μένουν από απουσίες. Και όμως το παράδειγμα της Γαύδου αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά του παραλογισμού αυτής της κυβέρνησης.

Βέβαια, για ακόμα μία φορά τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ, «διαφήμισαν» την ηλικιωμένη γυναίκα που είπε στον Μητσοτάκη «Είσαι καλός κυβερνήτης», «Αν έλειπες θα γινόταν πόλεμος» και εκθείασαν την επίσκεψη πρωθυπουργού από το 1996, αλλά για το «μάρμαρο» τίποτα, ως συνήθως.

«Μιας και βρέθηκε στη Γαύδο ο πρωθυπουργός, ήταν ευκαιρία να πει στους κατοίκους της γιατί δεν άνοιξε (όπως παλιά) το γυμνάσιο του νησιού. Τα μακρινά και πιο απομονωμένα νησιά θα εξακολουθήσουν να «ζουν» όταν οι μαθητές έχουν σχολείο να πάνε. Η περίπτωση της Γαύδου, είναι χαρακτηριστική. Μια οικογένεια εκεί έχει δύο παιδιά που έπρεπε να πηγαίνουν ήδη στην Α’ γυμνασίου Γαύδου, που όμως δεν λειτουργεί. Και έτσι… έμειναν από απουσίες!», εξηγεί με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και σημειώνει πως: «Είναι απαράδεκτο, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει».

«Λόγια του αέρα»

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, παρά το γεγονός ότι το θέμα ήταν γνωστό και οι προτάσεις «είχαν πέσει», δεν έγινε το παραμικρό για να αποφευχθεί αυτή η αδιανόητη κατάσταση.

«Το πρόβλημα είχε αναδειχθεί έγκαιρα από κόμματα και συλλόγους. Είχε προταθεί το αυτονόητο, η δημιουργία τάξεων γυμνασίου με ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών, τον απαραίτητο για τη λειτουργία τους. Είχε προταθεί ακόμα και η τηλεκπαίδευση», λέει ο κ. Φίλης.

«Για να μην παρασυρθεί κανείς και προσεγγίσει το ζήτημα με όρους «κόστους – οφέλους»: είναι καθήκον της Πολιτείας να στέλνει έστω έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών στα ακριτικά νησιά, ακόμα και όταν έχουν δυο ή τρεις μαθητές. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της φιλοπατρίας, η πιο άξια «εθνική άμυνα». Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα», καταλήγει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *