Είστε εδώ

Υποκρισία χωρίς τέλος: Πρώτα ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και μετά «ξηλωνουν» τους Διοικητές – Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του «Μεταξά» μετά τις καταγγελίες για τις χημειοθεραπείες

Το «ξήλωμα» του διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», προκάλεσε η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το άδειο ταμείο στο νοσηλευτικό ίδρυμα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται χημειοθεραπείες καρκινοπαθών και να παίζεται η ζωή του κορώνα γράμματα! Η κυβέρνηση, αφού παρέδωσε την δημόσια υγεία στα χέρια των ιδιωτών, αποφάσισε υποκριτικά να παύσει από τα καθήκοντά του, το διοικητή του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Λογική μου φταίει ο γάϊδαρος, χτυπάω το σαμάρι.

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα οι εργαζόμενοι, πρόβλημα υπάρχει λόγω της υποχρηματοδότησης και με τη σίτιση, με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση, λόγω χρεών και μειωμένων προϋπολογισμών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν, επίσης, πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες για ατασθαλίες της Διοίκησης του «Μεταξά» και για ελέγχους από την Αρχή Διαφάνειας.

Πληροφορίες μάλιστα του ethnos.gr αναφέρουν ότι τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο Μεταξά ήταν εδώ και καιρό σε γνώση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος προτίθετο να απομακρύνει τον Διοικητή μετά το νομοσχέδιο που αναμένεται από το υπουργείο Εσωτερικών για τον τρόπο επιλογής των Διοικητών, αλλά η αναβολή των χημειοθεραπειών στους ογκολογικούς ασθενείς ξεχείλισε όπως φαίνεται το ποτήρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποδιοικητής του Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος είχε αποστασιοποιηθεί από το θέμα των προμηθειών του Νοσοκομείου, ενώ είχε δηλώσει προσφάτως μετά τις αποκαλύψεις του ethnos.gr: «Ο τομέας των Προμηθειών, η οργάνωση, ο προγραμματισμός, ο τρόπος λειτουργίας και η επιλογή διαγωνιστικής διαδικασίας στο Νοσοκομείο Μεταξά αφορά σε αποκλειστική αρμοδιότητα του Διοικητή.

Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι στο Νοσοκομείο Μεταξά καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό και πραγματοποιούνται πάνω από 100 χημειοθεραπείες καθημερινά, προκειμένου κανένας ασθενής να μη μένει χωρίς τη θεραπεία του στο σωστό χρόνο».

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
«Παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε διάλυση το ΕΣΥ: Γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων καλύπτουν τις εφημερίες άλλων δύο νοσοκομείων – Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υγείας

Τι έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά με ανακοίνωση του εξέπεμψε SOS για την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, καθώς όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 5.000 ευρώ για φάρμακα την ώρα που οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με την κοινοποίηση 2 εγγράφων από το Τμήμα Διατροφής και το Φαρμακείο του νοσοκομείου, που αναδεικνύουν τις συνέπειες της συνεχούς υποχρηματοδότησης και του «πετσοκόμματος» που έχουν υποστεί οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων.

Πρόβλημα, όμως, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει και με τη σίτιση των ασθενών, καθώς ανέφεραν πως χρήματα δεν υπάρχουν ούτε στους αντίστοιχους κωδικούς δέσμευσης (ΚΑΕ) των τροφίμων με κίνδυνο από την ερχόμενη εβδομάδα να μην μπορούν να σιτιστούν οι ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν, επίσης, πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες για ατασθαλίες της Διοίκησης του «Μεταξά» και για ελέγχους από την Αρχή Διαφάνειας.

Η ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση, λόγω χρεών και μειωμένων προϋπολογισμών.

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Η χθεσινή ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ
Αναφορικά με τις καταγγελίες για την αναβολή θεραπειών σε καρκινοπαθείς αλλά και την ελλιπή σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», από τη 2η Υ.ΠΕ. εξέδωσε ανακοίνωση την Δευτέρα 4/9, η οποία κάλυπτε τον Διοικητή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως:
•Σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους.
•Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή.
•Δεν τίθεται ζήτημα με τη σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Η διατροφή ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές με πλήρη επάρκεια αγαθών.
•Διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενή.

Με πληροφορίες από ethnos.gr και avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *