Είστε εδώ

Υποκλοπές: Προσφεύγουν στις ΗΠΑ για βοήθεια οι δικαστικές αρχές κι ενώ έχουν χαθεί ήδη 4 μήνες και εχουν “σβηστεί” ίχνη!

Την αμερικανική συνδρομή μετα από 4 ολόκληρους μήνες ζητά με αίτημά της η ελληνική πλευρά, προκειμένου να βρεθούν αποστολείς των μηνυμάτων που παγίδευσαν τα τηλέφωνα πολιτικών και δημοσιογράφων. Ο λόγος αυτού του αιτήματος η κοινή IP (ψηφιακό στίγμα) που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ προκειμένου να εντοπίσουν νέα στοιχεία για τη δράση του Predator στην Ελλάδα και την υποκλοπή πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων απέστειλαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι εισαγγελείς ελπίζουν να λάβουν απαντήσεις γύρω από εταιρείες που εμφανίζονται να έχουν έδρα τις ΗΠΑ και από τις οποίες εστάλησαν τα sms που παγίδευσαν τα κινητά τηλέφωνα. Έτσι υπολογίζουν πως θα ανοίξει ο δρόμος για τον εντοπισμό των αποστολέων των συγκεκριμένων μηνυμάτων.

Στο έγγραφο που οι Έλληνες εισαγγελείς απέστειλαν στις ΗΠΑ, αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναζητούν τη διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων, όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

To αίτημα στάλθηκε μετά από δημοσίευμα του Documento σχετικά με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) που είχαν «παγιδευτεί» με τo λογισμικό Predator οι οποίες εμφανίζονται να έχουν μια κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), η οποία βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Πιο αναλυτικά όπως προέκυψε από τη δημοσιογραφική έρευνα, δώδεκα παγιδευμένες με Predator ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URL) είχαν μία κοινή ψηφιακή διεύθυνση (IP), την 99.83.154.118, η οποία ανήκει στην Amazοn.com, Inc.

Την ίδια στιγμή η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν για την υπόθεση συνεχίζεται με την εξέταση και την κλήτευση μαρτύρων. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει την εξέταση των κατασχεθέντων στις πρόσφατες εφόδους σε γραφεία εταιρειών και σπίτια προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις εταιρείες που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό Predator στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες έγιναν με καθυστέρηση εννέα μηνών, σε άδεια μάλιστα γραφεία, συνεπώς φαντάζει απίθανο να βρεθούν χρήσιμα στοιχεία.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *