Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ξεγυμνώνει το ΔΝΤ τα “παιχνίδια” στο ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και όσους επιμένουν στην εφαρμογή των μέτρων για 19-20! Αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία!

Ξεγυμνώνει το ΔΝΤ τα “παιχνίδια” στο ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και όσους επιμένουν στην εφαρμογή των μέτρων για 19-20! Αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία!

Αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προβλέπει πλέον ανάπτυξη 2,4% για το 2019. Η πρόβλεψη αυτή είναι αναθεωρημένη επί τα βελτίω κατά +0,6%, καθώς τον Απρίλιο του 2018 το Ταμείο εκτιμούσε ότι η ανάπτυξη φέτος θα ανερχόταν στο 1,8%.

Η πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην έκθεσή του ΔΝΤ για την Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική (World Economic Outlook) που παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του οργανισμού στο Μπαλί της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2% το τρέχον έτος και κατά 2,4% για το 2019. Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, το Ταμείο εκτιμά ότι η άνοδος του ΑΕΠ θα κινηθεί στο 1,2% έναντι του 1,9% που είχε υπολογίσει στις εαρινές του προβλέψεις.

Ωστόσο το Ταμείο αναθεωρεί επί τα χείρω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη, την οποία πλέον υποβιβάζει από το 3,9% στο 3,7% για την περίοδο 2018-2019.

Διαβάστε: Αποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου: “Το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί σιωπηλά ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, ήξεραν εδω και μήνες οτι δεν θα συμμετέχουν χρηματοδοτικα! Οι “ερμηνείες” στα ελληνικά ΜΜΕ γίνονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα”

Leave a Reply

eighteen − six =

Top