Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > (vid) Ρένα Δούρου στο φόρουμ καινοτομίας #MAZINNOV: Ονειρευόμαστε τον κόσμο του αύριο

(vid) Ρένα Δούρου στο φόρουμ καινοτομίας #MAZINNOV: Ονειρευόμαστε τον κόσμο του αύριο

Στο δεύτερο Ελληνογαλλικό φόρουμ καινοτομίας MAZINNOV που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σημείο συνάντησης Γάλλων και Ελλήνων startuppers, η πρωτοβουλία βασίζεται στο Ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας ‘MAZINNOV’ (Καινοτομούμε Μαζί) και απαντά στη βούληση που εξέφρασαν η Γαλλία και η Ελλάδα να θέσουν την καινοτομία μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της συνεργασίας τους.

Το πρώτο φόρουμ MAZINNOV που έγινε πέρυσι τον Νοέμβριο είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα δίκτυο, μέσω των social media -ένα site, μια σελίδα facebook- και μέσω αυτών να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Ελλήνων και Γάλλων που καινοτομούν. Οι ανταλλαγές αυτές βοήθησαν αρχικά έναν αριθμό Ελλήνων startupers να πάρουν μέρος σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις καινοτομίας στη Γαλλία, για να προβληθούν και να γνωρίσουν πιθανούς συνεργάτες.

Στα περίπτερα που στήθηκαν φέτος στον χώρο της Τεχνόπολης μετείχαν κυρίως ελληνικές startups και θερμοκοιτίδες, αλλά και γαλλικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ το βράδυ της Παρασκευής διοργανώθηκε η πρωτοβουλία των «υιοθεσιών» startups από ώριμες επιχειρήσεις.

Όπως είπε η Ρένα Δούρου “το ‘MAZINNOV’ έχει τρεις αποστολές: να εμπνεύσει, να διασυνδέσει, να υβριδοποιήσει”. Στη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσε τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, ενώ ανέβασε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στιγμιότυπα από την εκδήλωση σημειώνοντας “ονειρευόμαστε τον κόσμο του αύριο” και hashtag #ImagineTheGreeceOfTomorrow.

 

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top