Είστε εδώ
Home > FAQ news > Βαθιά συγκίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά για τον Μίκη Θεοδωράκη – Λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά πριν την ταφή στον Γαλατά (vid)

Βαθιά συγκίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά για τον Μίκη Θεοδωράκη – Λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά πριν την ταφή στον Γαλατά (vid)

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί και στο λιμάνι του Πειραιά για να αποχαιρετίσει το Μίκη Θεοδωράκη πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Κρήτη όπου θα κηδευτεί αύριο στο Γαλατά Χανίων όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Η σορός του έφτασε λίγο πριν τις 7 στο λιμάνι του Πειραιά όπου πλήθος κόσμου, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου στην πύλη Ε3 αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη αναχώρησε στις 21:00 από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης Η πομπή που θα μεταφέρει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Γαλατά Χανιών θα κάνει ολιγόλεπτη στάση έξω από τη Δημοτική Αγορά της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Τριμάρτυρη, τον Καθεδρικό Ναό των Χανίων, όπου θα τεθεί για λίγες ώρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Εν συνεχεία, θα μεταφερθεί στον Γαλατά, εκεί θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

πηγή: avgi.gr , ethnos.gr

Leave a Reply

17 − ten =

Top