Είστε εδώ

Βαριές αιχμές … του “Ριζοσπάστη” για έμμεση “αποστρατικοποίηση” στο Αιγαίο μέσω αποστολής ελληνικού οπλισμού στην Ουκρανία: “Θυμίζει την απόσυρση της ελληνικής Ταξιαρχίας από την Κύπρο που άνοιξε τον δρόμο στον Αττίλα” !

Σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο – κόλαφο, που δυστυχώς αποσιωπούν τα ΜΜΕ αντί να το αναδείξουν αφού οι συνέπειές μπορεί να είναι – ξανά – τραγικές για τα εθνικά θεματα, η εφημερίδα σε ένα 2σέλιδο αφιέρωμα φέρνει στο φως κατάλογο με ελληνικά όπλα που αναχώρησαν σιωπηλά για την Ουκρανία, αποκαλύπτοντας ότι μόνο αχρείαστο δεν ήταν το στρατιωτικό υλικό που στείλαμε στους Ουκρανούς, παρά τα όσα διαμηνύουν συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη.

Ούτε οι 2.100 ρουκέτες RM-70, ούτε τα 3,2 εκατομμύρια φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, ούτε οι 60 αντιαεροπορικοί πύραυλοι, ούτε τα 17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, ούτε οι 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι RPG, ούτε πολλά άλλα είναι άχρηστα. Το αντίθετο, είναι επιχειρησιακά και πολύ ακριβά, καθώς το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών φαίνεται να προσεγγίζει περί τα 30 εκατ. ευρώ.

Ούτε, βέβαια, ως άχρηστο μπορεί να χαρακτηριστεί το απόθεμα 100 έως 130 ΤΟΜΑ BMP-1, με το αποτελεσματικότατο πυροβόλο των 73 χιλιοστών, που αποσύρονται από τις ακτές των νησιών του Αιγαίου, τα οποία, ουσιαστικά, ανταλλάζουμε με τα γερμανικά «σαπάκια «Marder 1A3/5».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο «Ριζοσπάστης»:

«Η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει την επιλογή της να «ανταποκριθεί» στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, παραπλανά συνειδητά και μεθοδευμένα τον ελληνικό λαό, απαξιώνοντας το επιχειρησιακό – και όχι αποθηκευμένο – όπλο, πυρομαχικό ή οπλικό σύστημα που μέχρι χτες κρατούσαν στο χέρι τους στρατευμένοι και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποστολή… να υπερασπιστούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η θέση αυτή της κυβέρνησης συνιστά προσβολή για όλους αυτούς, αλλά και για τους εργαζόμενους που πληρώνουν πανάκριβα την προμήθεια αυτού και άλλου εξοπλισμού, υποτίθεται για την άμυνα της χώρας, ενώ τελικά αφορούν τη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και αποκαλυπτικά:

Ας απαντήσει η κυβέρνηση, ήταν άχρηστες και προερχόμενες από το – σύμφωνα με την ίδια – άχρηστο για την άμυνα της χώρας απόθεμα οι 2.100 ρουκέτες RM-70 που στάλθηκαν στον στρατό του Ζελένσκι, τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απρίλη, αδειάζοντας ακόμα και αποθήκες κρίσιμων νησιών του Βόρειου Αιγαίου;

Ηταν «άχρηστα» τα 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, οι τουλάχιστον 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Stiger», τα 17.000 πολύτιμα βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, οι 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι RPG; Με τον ανατριχιαστικό κατάλογο να συνεχίζεται… Μόνο το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών προσεγγίζει τα 30.000.000 ευρώ, και είναι όλα, μα όλα, επιχειρησιακά.

Ας απαντήσει η κυβέρνηση, είναι από το «άχρηστο» απόθεμα τα 100 έως 130 ΤΟΜΑ BMP-1, με το αποτελεσματικότατο πυροβόλο των 73 χιλιοστών, που αποσύρονται από τις ακτές των νησιών του Αιγαίου για να συνδράμουν τα Τάγματα του Αζόφ και τον «Δεξιό Τομέα», πυλώνες του στρατού του Ζελένσκι και δεκανίκια στην υλοποίηση της πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη διαπάλη τους με τη Ρωσία; ‘Η μήπως θα αντικατασταθούν από τα γερμανικά «Marder 1A3/5», με το αδύναμο πυροβόλο των 20 χιλιοστών, που στην κυριολεξία σαπίζουν εδώ και χρόνια, πεταμένα στους γερμανικούς αγρούς;

Προφανώς η γερμανική πολεμική βιομηχανία τρίβει τα χέρια της, γιατί από τα τεθωρακισμένα «σαπάκια» πλέον, προκειμένου να τα επαναφέρουν στην κατάσταση των παραχωρούμενων επιχειρησιακών BMP-1 και να τα παραδώσουν στην Ελλάδα, θα «κονομήσουν» τόσα όσα θα έβγαζαν αν τα πουλούσαν καινούργια, και φυσικά δεν είναι, λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών, κατάλληλα για τα νησιά μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μεταφορά όλων αυτών στήθηκε από το ΝΑΤΟ μια εναέρια επιχείρηση 21 εναέριων αποστολών, αποτελούμενη από 6 ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, 10 καναδέζικα και 5 Νέας Ζηλανδίας.

Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση σιωπά ένοχα, ύπουλα και παραπλανητικά. Συνειρμικά, κανείς δεν μπορεί να μην τα συνδέει με τις επίκαιρες έννοιες «αποστρατιωτικοποίηση» και «συνδιαχείριση» με την Τουρκία, των πλουτοπαραγωγικών πόρων του Αιγαίου. Οπως και δεν ξεχνά τις αντίστοιχες «λαμπρές» ιστορικές στιγμές του παρελθόντος, π.χ. την απόσυρση, από τη χούντα του 1967, της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο (Δεκέμβρης του 1967), που άφησε το μαρτυρικό νησί στο έλεος της Αγκυρας, αποδεικνύοντας τη σκοπιμότητα και σημαντικότητα εκείνης της εγκληματικής πράξης επτά χρόνια μετά, το 1974».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *