Είστε εδώ
Home > FAQ news > Tvxs: Ο Βενιζέλος έχει συμφωνήσει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και τη θέση του ΥΠΕΞ σε κυβέρνηση Μητσοτάκη

Tvxs: Ο Βενιζέλος έχει συμφωνήσει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και τη θέση του ΥΠΕΞ σε κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για συμφωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Νέα Δημοκρατία ώστε στις επόμενες εκλογές να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του το tvxs.gr, όπου αναφέρει ότι έχει ήδη συμφωνηθεί να αναλάβει τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του δυτικού «αστικού πολιτισμού», τον οποίο και επικαλείται, το πιθανότερο είναι πως ένας πολιτικός σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα είχε ήδη αποσυρθεί από την δημόσια σκηνή. Όμως όχι μόνον δεν αποσύρεται αλλά διεκδικεί ξανά ρόλο και, δη, πρωταγωνιστικό. Έναν ρόλο που, πασιφανώς πλέον, μάλλον βρίσκεται μακριά και πέραν της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην οποία ακόμη, τύποις τουλάχιστον, ανήκει.

Η ταύτισή του με τις θέσεις της ΝΔ είναι πλέον πλήρης, ενώ ποτέ δεν έκρυψε την στενή σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του Τvxs.gr έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την ΝΔ για συμμετοχή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και για την ανάληψη της θέσης του υπουργού Εξωτερικών σε πιθανή κυβέρνησή της. Πρόκειται για μια προοπτική που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει – σφοδρές – αντιδράσεις και εντός Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι «γέφυρες» χτίζονται όλο και πιο εμφανώς. Και, ταυτόχρονα, σπάνε και οι τελευταίοι δεσμοί του με το Κίνημα Αλλαγής και την Φώφη Γεννηματά.

Η χθεσινή, νέα και διπλή επίθεσή του κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά για την συνταγματική αναθεώρηση είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται. Εμφανιζόμενος σταθερά ως ηγέτης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η «επόμενη Βουλή θα ασχοληθεί με τις ευθύνες τις δικές του και των υπουργών του», και καταλόγισε εμμέσως πλην σαφώς στην Φώφη Γεννηματά «τακτικισμούς» και «μικροκομματισμούς» επειδή πρότεινε διακομματική συνεννόηση για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Οι κλιμακούμενες, ανάλογες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα δεν είναι άσχετες με τον ρόλο που επιμένει να διεκδικεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το τελευταίο επεισόδιο προστίθεται σε μία σειρά άλλων. Με την έντονη αντίδραση Βενιζέλου στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να στείλει επιστολές για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, διαχώρισε σαφώς τη θέση του και επί της ουσίας επιβεβαίωσε τη ρήξη με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τα βήματα του προς τη ΝΔ. Απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμισε ότι το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος συζητήθηκε εκτενώς στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. «Τώρα, απλώς, υλοποιούμε την απόφαση του Συνεδρίου» είχαν πει χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές».

Πηγή: tvxs.gr, koutipandoras.gr

Leave a Reply

Top