Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τσίπρας σε Καμμένο: Ευτυχώς αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σχεδιασμό να ανατρέψεις την κυβέρνηση που στήριξες επί 4 χρόνια! Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις νέος Σαμαράς (Vid)

Τσίπρας σε Καμμένο: Ευτυχώς αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σχεδιασμό να ανατρέψεις την κυβέρνηση που στήριξες επί 4 χρόνια! Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις νέος Σαμαράς (Vid)

«Θα με ευγνωμονείτε γιατί αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια μπροστά σε ένα κρίσιμο θέμα. Και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να γραφτείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Θα με ευγνωμονεί και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, επειδή επέμεινα προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς της πατρίδας. Σας ευχαριστώ πολύ…» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ο οποίος τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για την επικείμενη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του αφού ανακοίνωσε ότι σε λίγη ώρα θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, όπως και έκανε στην συνέχεια.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην Ιστορία θα είναι τα θετικά που πέτυχε ο Π. Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος και παρατήρησε ότι δεν θα ακολουθήσει τον Π. Καμμένο στην προσπάθειά «να αποκαθηλώσετε ένα σημαντικό κομμάτι» όσων κατάφερε η συγκυβέρνηση αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Οι δύο άνδρες αφιέρωσαν ο ένας στον άλλο στίχους ποιημάτων … με ξεκάθαρα υπονοούμενα. «Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους» ήταν το ποίημα που ο Αλ. Τσίπρας αφιέρωσε στον Π. Καμμένο αρνούμενος να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί άρνησής του να «ρίξει γέφυρες» είτε με την διαπλοκή, είτε με την αντιπολίτευση.«Ακούγοντάς σας, όμως, χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, τέσσερις φορές αναφερθήκατε στην ομιλία σας -λες και κάποιος σας το ζήτησε- ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες με τη ΝΔ και τη διαπλοκή»

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα» επισήμανε από την μεριά του ο Π. Καμμένος θυμίζοντας το ποίημα του αγωνιστή του 1821 Ματρόζου που γνώρισε την αχαριστία των πρώην συναγωνιστών του και νέων κυβερνώντων όταν ζήτησε κάποιο βοήθημα καθώς βρισκόταν σε απόλυτη ένδεια.

Ο Π. Καμμένος σχολίασε ότι τα περί «γεφυρών» τους τα έστειλε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας με μήνυμα στο κινητό κι αυτό ήταν που τον ενόχλησε περισσότερο.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top