Είστε εδώ

Τους έχει πιάσει πανικός και κλείνουν “εκκρεμότητες”; Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη Μενδώνη ότι “τακτοποιεί” δικούς της στα μεγαλύτερα Μουσεία 40 ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές

Σε αποδρομή, το ξέρουν και ότι προλάβουν…

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της κυβέρνησης, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ότι θέλει να διορίσει δικούς της ανθρώπους στα μεγαλύτερα μουσεία.

Ειδικότερα, η Κουμουνδούρου τόνισε ότι η Λ. Μενδώνη «υλοποιεί μια επιχείρηση τακτοποίησης ημετέρων στα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «πάνω στο πανικό τους μπροστά στην πολιτική αλλαγή που έρχεται, νομίζουν ότι θα δεσμεύσουν με ύπουλες μεθοδεύσεις την προοδευτική κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι πολίτες με την ψήφο τους», καθώς όπως τονίζεται τα «νέα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικοί Διευθυντές ανακοινώθηκαν νύχτα Μεγάλης Πέμπτης, σε μια προσπάθεια να μην γίνει αντιληπτή μια ακόμα απαράδεκτη ενέργεια της υπουργού Πολιτισμού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Μόλις 40 ημέρες πριν τις κάλπες η υπουργός Πολιτισμού των σκανδάλων Λίνα Μενδώνη υλοποιεί μια επιχείρηση τακτοποίησης ημετέρων στα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας.

Πάνω στο πανικό τους μπροστά στην πολιτική αλλαγή που έρχεται, νομίζουν ότι θα δεσμεύσουν με ύπουλες μεθοδεύσεις την προοδευτική κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Τα νέα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικοί Διευθυντές ανακοινώθηκαν νύχτα Μεγάλης Πέμπτης, σε μια προσπάθεια να μην γίνει αντιληπτή μια ακόμα απαράδεκτη ενέργεια της υπουργού Πολιτισμού.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και την κα Μενδώνη να πάρουν πίσω τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων έστω και την ύστατη ώρα και να αφήσουν την επιλογή των επικεφαλής των μουσείων στην κυβέρνηση που θα εκλέξει σε λίγες εβδομάδες ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».​

Η ανακοίνωση της Σίας Αναγνωστοπούλου:
«Μόνο ντροπή προκαλεί ο διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων στα εμβληματικά Μουσεία της χώρας, Μεγάλη Πέμπτη βράδυ, βράδυ των Παθών και 10 μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών. Η κυρία Μενδώνη, η Υπουργός που λεηλάτησε  τον πολιτισμό, που άλλαξε τις προθεσμίες διορισμού των διοικητικών συμβουλίων που η ίδια νομοθέτησε, θα μείνει στην ιστορία ως η κατεξοχήν Υπουργός της χειρότερης πολιτιστικής διαχείρισης  και της αθλιότερης νομοθέτησης, που γνώρισε ο τόπος και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν πτοήθηκε η κυρία Μενδώνη από τις πάνδημες αντιρρήσεις της επιστημονικής και αρχαιολογικής κοινότητας για την μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ, δεν έδωσε καμία σημασία στις τεκμηριωμένες απόψεις φορέων και συλλόγων του ΥΠΠΟΑ, αγνόησε επιδεικτικά την αντιπολίτευση.

Αντιθέτως στην εκπνοή της θητείας της, θέλησε να ολοκληρώσει το αντιμεταρρυθμιστικό και εμμονικά νεοφιλελεύθερο σχέδιο της για την ιδιωτικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, βολεύοντας κυρίως όσες «προσωπικότητες» την βόλεψαν στην καταστροφική μανία της για τον πολιτισμό.

Δεν έχει το Θεό της, όπως δεν έχει το θεό της όλη αυτή η κυβέρνηση των κρυφών συναντήσεων, των αντιθεσμικών και παράνομων κινήσεων, των μιαρών «Μυστικών Δείπνων»

Έχουμε δεσμευθεί ρητά ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, για την άμεση κατάργηση μετά τις εκλογές, του συγκεκριμένου Νόμου που αποκόπτει τα μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *